Хвилина на питання під «Боржомі»: за що голосували на останній сесії року Хмельницької міськради

Хвилина на питання під «Боржомі»: за що голосували на останній сесії року Хмельницької міськради
  • Міські депутати востаннє в 2017-ому зібралися у сесійній залі.
  • Голосували за 69 питань. Головне - бюджет на наступний рік.
  • Сесія пролетіла із рекордною швидкістю.

Бюджет, одностатеві стосунки, нова жіноча депутатська група, бюджет міста, складання депутатських повноважень та багато іншого було на сесії Хмельницької міськради у середу, 27 грудня. Проминула вона досить швидко.

Смак «Боржомі»

Перед кожною сесією на місцях депутатів розкладають не лише необхідні документи, а й ставлять мінеральну воду. Раніше це була «Збручанська» чи «Артезіанська». На останньому засіданні року в міськраді вирішили побалувати обранців. Поставили їм по півлітровій пляшечці «Боржомі» у скляній тарі. Її середня ціна в магазинах і на ринках міста становить 20 гривень.

Відео дня

Рекорд швидкості голосування

На розгляд депутатам запропонували 69 питань. Серед них головним було прийняття бюджету на наступний рік. На його розгляд пішло не більше десяти хвилин. Увесь цей час міський голова зачитував внесені раніше незначні поправки. Далі депутати проголосували і швиденько пробіглися по інших. Усього витратили 89 хвилин. В середньому виходить, що на одне питання витрачали близько 77 секунд.

Читайте також: Бюджет Хмельницького 2018: на що закладено майже 3 мільярда

Не бюджетом єдиним 

  • На початку сесії міський голова оголосив про створення нової депутатської групи. До неї увійшли лише жінки і назвалися вони «Рівні можливості».
  • Олександр Білик із «БПП Солідарність» вирішив скласти депутатські повноваження. Він заявив, що розчарувався в депутатстві і більше користі принесе місту, зайнявшись бізнесом. Попросив його відпустити з міськради. Депутати в більшості погодилися. Замінити його може головний лікар обласного онкодиспансеру В’ячеслав Мороз, який іде наступним у списку БПП.
  • Прийняли програму підтримки книговидання місцевих авторів  і популяризації української книги в місті. Розрахована вона на три роки і на 1,3 мільйона гривень.
  • Говорили і про одностатеві стосунки. Після розгляду усіх питань представники Духовної ради попросили депутатів підтримати звернення до керівництва держави. Закликають не узаконювати такі відносини.
  • Також на сесії розглянули ряд земельних питань, списували комунальне майно, збільшували статутні капітали комунальних підприємств і голосували за інші питання.

Читайте такожВарто переглянути: як співали для депутатів Хмельницького (ВІДЕО)

"Це досить дивно"

Також ми традиційно запитали що думає про сесію голова громадської організації "Жіночий антикорупційний рух" Альона Береза.

 - Чергова 19 сесія Хмельницької міської ради пройшла досить швидко, адже в депутатів зазвичай не було додаткових запитань чи пропозицій. І це досить, дивно, адже в порядку денному було питання затвердження бюджету м. Хмельницького на 2018 рік. Розгляд цього питання затягнувся лише через зачитування пропозицій, що були запропоновані постійними депутатськими комісіями. Це близько 13 хвилин. Особисто знайомились із проектом бюджету, однак більш грунтовний аналіз будемо здійснювати після прийняття, адже ми аналізуємо не лише документ, а й весь бюджетний процес. Якщо говорити про витрати, то бюджет міста буде знову ж таки соціального спрямування, що наприклад демонструє значна підтримка витрат на профільне управління та, наприклад, 12 млн. грн. на матеріальну допомогу. Якщо ж говорити про земельні питання, то їх кількість значно поменшала у порядку денному, більшість з них були попередньо оприлюднені. Однак від практики зміни цільового призначення земельних ділянок міська рада так і не відходить. Це робиться для того щоб так би мовити узаконити нецільове використання землі (будується житло на ділянках із цільовим призначенням не для житлового будівництва). Однак варто звернути увагу, що цього разу включився механізм "внесення з голосу". Представник фракції ПП "Батьківщина" з голосу озвучив пропозицію щодо зміни цільового призначення земельної ділянки під згорілою меблевою фабрикою. Ця пропозиція не викликала жодного зауваження від колег-депутатів та була підтримана, що свідчить про попереднє узгодження цього моменту у стінах ради. Однак для приховування подібних ініціатив - пропозицію не виносили під час засідань комісій чи колегії, а було озвучене під час сесійного засідання. Важливим питанням для громадськості було питання щодо відміни електронних допорогових закупівель від 100 тис. грн. У тут можемо стверджувально сказати, що маємо не стовідсоткову перемогу, але перемогу. Пониження було відмінено лише для 6 комунальних підприємств, всі інші замовники Хмельницької міської ради мають здійснювати електронні допорогові закупівлі від 100 тис. грн в ProZorro.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up