Акція "євробляхарів": що відбувається у Хмельницькому (ОНОВЛЕНО)

Акція "євробляхарів": що відбувається у Хмельницькому (ОНОВЛЕНО)
  • Активісти "АвтоЄвроСили" сьогодні, 20 листопада, влаштовують по всій Україні акції непокори. 
  • З самого ранку декілька десятків з них зібралось на майдані Незалежності. 
  • Євробляхарі анонсують свою акцію та відправляться частково перекривати рух на Давидковецьке перехрестя. 

Українці з авто на іноземній реєстрації знову почали активно піднімати питання про розмитнення. Кажуть, згідно з новими законами вводиться жорсткий контроль за "євробляхами", а також запроваджується система штрафів. Тому розмитнити авто на єврономерах стане не лиш важче, але й значно дорожче. Саме через це сьогодні, 20 листопада, активісти "АвтоЄвроСили" проведуть акції непокори в багатьох містах по Україні. 

Рівно о 10:00 "євробляхарі" зібралися на майдані Незалежності перед ОДА. Там вони планують анонсувати початок акції. А пізніше відправляться до Давидковецького перехрестя, де частково будуть обмежувати рух транспорту. Акція тримаватиме близько 3-4 годин. 

Відео дня

Голова ГО "АвтоЄвроСила" у Хмельницькому Валентин Корнійчук розповів журналістам vsim.ua, що на виїзді з міста мають вишикуватися близько 200 автомобілів у шахматному порядку. Також активісти збираються ходити через пішохідний перехід. Планують пропускати автомобілі екстрених служб, пасажирські автобуси й автомобілі з дітьми в салоні.

ОНОВЛЕНО. Об 11:30 "євробляхарі" приїхали на Давидковецьке перехрестя. Зараз близько сотні машин розмістились у країніх смугах траси. Активісти одягають салатові жилетки і збираються шикувати машини у шахматному порядку. Головна вимога - це скасувати врахування віку авто при розрахунку суми за розмитнення. Крім того, хочуть, щоб авто проходили ТО перед тим, як в'їжджати в Україну. На місці події працює патрульна поліція, яка слідкує за порядком та організовує об'їзд автомобілів. 

О 12:15 активісти на євробляхах вишикувались у шахматному порядку. Рух ускладнений через те, що іншим автомобілям доводиться об'їжджати поміж ними. 

За годину водії на "євробляхах" вирішили повністю перекрити рух. Вони почали ходити туди-сюди по пішохідному переходу. Пропускають автомобілі лише раз на 10 хвилин. 

Журналісти vsim.ua працюють з місця події, тому слідкуйте за оновленнями. 

Нагадаємо, що у Хмельницькій області акції будуть проведені поблизу Кам’янця-Подільського і Шепетівки. Є можливість ознайомитися з повною картою акції непокори.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (167)
  • Андрій Котенко

    Читаю коментарі і тішусь тому як класно промиваються мозги за допомогою телеканалів, і коментарів експертів  та чиновників які "чесно" з своїми офіційними зп заробили собі на авто. Найбідніша країна Європи і одна з найбідніших в Азії, в якій є ідоти які вважають що авто по 500-2000$ це Таврія Славута і Жигулі. А інші сприймають авто за 20 тисяч $ як показник статусу)). Все таки правий був Луценко коли казав що головна проблема це жаба. Жаба людей які мають гроші до права інших на автомобіль, і жаба тих хто тримає гроші як авктив в авто, це ж страшно коли твоє євро авто 2000 років на укр номерах яке коштує 5-6 т стане в свою реальну вартість в 1.5 -2т. Ну а пенсіонери завжди за те що їм скажуть по тв. Так що не буде в Україні реальних цін на авто рабам авто не потрібно, це статус і показник заможності))

    Протас reply Андрій Котенко

    Класна логіка, якщо не розділяє хтось ваш фетишизм до метелолому, то зразу образи - жадні, мозги промиті і т.д
  • Анна

    Хочу відповісти. Розумієте, людина, яка хоче авто - всеодно його купить. Якщо на вашу думку жигуль чи запорожець на укр. номерах краще ніж авто мінімум на клас чи два вище з закордону, то взагалі не розумію ваших амбіцій. Сумно що люди не бачать далі власного носу((

    Протас reply Анна

    Одне діло, коли студент хоче, а не маю 10000баксів, а на запорожці нів їздити не буде, тай перехотів. А інше, коли купив за 1000 бляху і пяний гасає

    Анна reply Протас

    У кожного своя думка. Та на укр. теж вистачає пяні і неадекватів. Тут мова не про те. Росія наприклад купує авто яке роблять українці дешевше ніж самі українці! Ось про що! Мова про те, щоб зробити нормальні закони ДЛЯ ЛЮДЕЙ.

    Протас reply Анна

    Тих людей, що дурять державу ховаючи доходи - для субсидії чи для неспоати податків? Не думаю. Якщо вірити постам є 2 проблеми - 1)люди бідні аж капец і нема грошей на газ, і 2) - дуже, непонятно правда нашо, кожному потрібне закордонне авто...
    Ну і гляньте завтра в торговий центрах на людей, що будуть тащити техніку на мільйони - це до слова про бідність і що не можуть купити нормальне авто
  • Катя

    В усьому цивілізованому світі, запроваджені великі податки на старі авто+ екологічний збір, люди знають чого хотять, боряться за чисте довкілля, переходять на електромобілі, велосипеди і їх прокати, хто немає коштів і протестів там немає з цього приводу.  І у нас буде теж так, хочете чи ні, бо бути здоровим, важливіши ніж мати машину, погодьтесь.І робити Африку тут нетреба.Ваші вимоги абсурдні.
  • Anna Freedom

    Читаю коментарі та просто в ШОЦІ!! Люди послухайте себе! Наскільки ви ниці та жадібні! Кожен хто працює, має право на авто, а що можна купити за ті кошти тут??? Політики їздять на шик"держ"авто куплених за наш рахунок, а нас законами давлять. Коли кожен з ВАС перестане заздрити карману сусіда, тоді і самі будете мати!

    Протас reply Anna Freedom

    Права визначаються законами. Ваше право закінчується там, де заважає іншим. Причому тут карман? Тут бляху можна купити за декілька зарплат, а де її ставити? І що робити з заторами? Якби люди вимагали б нормального громадського транспорту, це зрозуміло, а тут право купляти металолом, це типу страйкувати щоб просрочку продавали в магазинах

    Anna Freedom reply Протас

    Щодо прав - читайте "Загальну декларацію прав людини". Щодо "сусіда" - просто люди у нас такі: "сам не гам і комусь не дам"

    Сіма reply Anna Freedom

    Завозьте електромобілі, тоді ніхто не буде заперечувати. І мито там нульове. А цей металобрухт, який буде забруднювати повітря та ще й майже за бесцінь ніхто вам завозити як ви хочете не дозволить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up