Атака на “Київстар” вплинула на роботу “Хмельницькобленерго”. Як саме?

Атака на “Київстар” вплинула на роботу “Хмельницькобленерго”. Як саме?
  • Не працює сайт та електронна пошта обленерго. 

  • А дізнатися про відключення світла можна лише подавши заявку на чат-боти товариства у соцмережах. 

Масштабний збій у роботі мобільного оператора “Київстар” спричинив труднощі для практично всієї країни. Із учорашнього ранку, 12 грудня, абоненти не можуть скористатися послугами мобільного зв’язку та доступом до інтернету. Все це — наслідок хакерської атаки на ядро мережі. 

Збій у “Київстарі” призвів до ускладнень роботи “ПриватБанку” та “Монобанку”. Так, у “Приваті” виникли проблеми з роботою деяких терміналів та банкоматів, які працюють на мобільних картках. А у “Моnо”  заявили про масовану DDoS атаку, яку вдалось відбити. Детально про це ми розповіли у матеріалі Київстар, ПриватБанк, Монобанк: що відомо про масштабний збій в їхній роботі

Що не так з “Хмельницькобленерго”?

Про складнощі в роботі сьогодні проінформували в соцмережах акціонерного товариства “Хмельницькобленерго”. Вчора в енергокомпанії повідомили про технічні роботи на онлайн сервісах. 

Відео дня

Вони мали пройти 12 грудня із 15:00 до 17:00. . В цей час фахівці проводили технічне обслуговування серверного обладнання. Відтак сервіси самообслуговування не працювали, а це:

Сьогодні ж в обленерго заявили, що збій у “Київстарі” вплинув на ресурси «Хмельницькобленерго». Тож офіційний сайт товариства та зовнішня електронна пошта тимчасово недоступні.  

ІТ фахівці обленерго спільно з Київстаром уже працюють над відновленням працездатності сервісів. До того часу усю важливу інформацію обіцяють висвітлювати на сторінках обленерго у соціальних мережах (Facebook, Instagram та у Telegram-каналі). 

Споживачі, у яких вимкнули електрику, можуть дізнатися очікуваний час відновлення світла, подавши заявку за допомогою чат-ботів у Telegram та Viber. Також в посиленому режимі працює Кол-центр. Для зв’язку з операторами необхідно телефонувати на номери: 0 800 50 50 62, 0 382 75 52 00.

ОНОВЛЕНО:

Сьогодні енергетики здійснюють планові роботи з технічного обслуговування електромереж, розчищають траси, встановлюють нове обладнання. Перелік адрес, за якими немає світла 13 грудня подали в соцмережах обленерго лише о 14.24. 

Згідно списку сьогодні, 13 грудня, немає електрики із 10:00 до 17:00 за такими адресами:

Енергетики додають, що в електромережах відбулись незначні технологічні порушення, які призвели до знеструмлення споживачів. 

Додамо, що у “Київстарі” заявили, що ввечері 12 грудня вдалося частково відновити роботу послуг фіксованого зв`язку. Наразі фахівці компанії працюють над відновленням інших послуг і планують зробити завершити цю роботу протягом 13 грудня.

Відновлення сервісів може відбуватись поступово. А після стабілізації роботи мережі усім абонентам і корпоративним клієнтам, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатись сервісами компанії, обіцяють виплатити компенсації.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Nadin

    Початок переходу на 5 G?🤣🫣все робиться для чогось

    V reply Nadin

    В них Все робиться для чогось😏. Одним пострілом декількох зайців

    Nadin reply V

    Втомилась вже від тупості і необізнаності..

    V reply Nadin

    Ну вже тормошили останні 5 років по рівню хард. Якщо хто досі не баче суті всього що відбувається то це вже їхній вибір. "В еру технологій не знати чогось (особливо якщо це має безпосереднє відношення) - це свідомий вибір". Я втомилася вже пояснювати людям які не готові цього чути. Захочуть - запитають, ні то ні

    Nadin reply V

    Я втратила так багато "друзів", Які виявились лише зомбіпіпл... Тут я вже читаю новини, бо як починала коменти , то була ворогом🤣
  • Іван Геращенко

    Шо вже бігом будуть світло вимикати гниди брехливі?)))

    ЧитачЧитачів reply Іван Геращенко

    От з тебе, суєтолога і першого почнуть.

keyboard_arrow_up