Багатолюдна “стометрівка” і відкриті кафе: як Хмельницький оживає після послаблення карантину (ФОТО)

Багатолюдна “стометрівка” і відкриті кафе: як Хмельницький оживає після послаблення карантину (ФОТО)
  • Довгоочікувані прогулянки та посиденьки в кафе стали реальністю.
  • Хмельничани вже користуються першими карантинними послабленнями. 
  • Як все виглядає, дивіться у нашому матеріалі. 

Від сьогодні, 11 травня, в Україні дозволили відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, а також дитячі й спортивні майданчики. Відновили свою роботу літні майданчики кафе і ресторанів. А також дозволено працювати салонам краси та перукарням. Серед послаблення карантинних обмежень є й робота інших галузей. Детальніше про них можна дізнатися тут.  До слова, нові правила карантину все ще передбачають дотримання соціальної дистанції та маскового режиму. 

Тим часом, в центрі Хмельницького вже на повну вирує життя. Карантинні правила наче вітром здуло. “Стометрівка” зажила своїм звичним життям. Адже традиційні прогулянки по ній “туди-сюди” нарешті відновилися. Допоки одні гуляють, інші - зайняли лавки та спостерігають за рухом на Проскурівській. У руках чи не в кожного є кава. Так, посьорбуючи із трубочки напої, містяни не можуть натішитися весняним теплом. 

Багаті на людей нині є й кавові точки. Зокрема, й на славнозвісній “Рукавичці”. Із стаканами в руках містяни активно спілкуються одне з одним. Зайняли місця і на літніх майданчиках деяких кафе й ресторанів. Затишно вмостившись за столиками, люди діляться останніми новинами. Ну а поки одні заклади працюють на повну, інші - лише готуються до відкриття. У кількох магазинах і кафе в центрі міста сьогодні активно займаються прибиранням. 

Відео дня

Багатолюдно нині і в сквері Шевченка. Хто медитує, хто теревенить, а хто - фотографується. Адже неподалік розквітли цілі клумби із тюльпанами. Виглядає все красиво і головне - так по-весняному.

А от про масковий режим більшість хмельничан вже й думати забули. Адже одягнули захисні маски сьогодні одиниці. Натомість дехто вирішив придбати захисні окуляри. Бо роботу із ними відновила торгова точка поблизу “Дитячого світу”. 

 До слова, весняне сонце таки змушує пройтися “туди-сюди” чи не кожного. Втім деякі карантинні правила поки ніхто не відміняв.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up