Бартер від депутата: обіцяє благоустрій, якщо не заважатимуть будувати

Бартер від депутата: обіцяє благоустрій, якщо не заважатимуть будувати
  • Мешканці Хотовицького обурюються - перед їхніми вікнами будується павільйон.
  • Справу затіяв депутат міської ради Олег Певнєв. Каже, взамін готовий виконати будь-яке прохання мешканців.
  • Люди на компроміс поки що не йдуть, депутат теж. 

 

- Наші квартири – лоб в лоб до цього кіоска. Якщо, не доведи Боже, якась аварійна ситуація, то до нас навіть пожежна не доїде. Ми хочемо виглядати у вікно і дивитись, як їдуть машини, діти йдуть в садочок. А що бачимо? Це ж наша територія, - обурюються мешканці будинку №11 на вулиці Хотовицького.

Місце для примарної зупинки
Більше п’яти років на Хотовицького, біля будинку 11, стоїть магазин з вивіскою «Пам’ятники». Сіру коробку звели поблизу дороги, прямо перед вікнами п’ятиповерхівки. Люди вважають, кіоск поставили незаконно. Писали колективне звернення до міської влади. У 2011 році отримали відписку від управління транспорту і зв’язку.Людям написали, що там мають облаштувати зупинку. Щоправда, де взятись громадському транспорту на цій вулиці, не пояснили.

Коли впритул до магазину з ритуальними послугами почали зводити ще один, люди взялись збирати підписи. Стверджують, що споруда їм буде заважати.
- Ми звертались до юристів. Як виявилось, при будівництві є порушення, замала відстань від кіоску до нашого будинку. Територія до тротуару – то наше. Зараз ми взяли документи на вивчення. Написали петицію і три листа в будівельну комісію, плануємо йти до Симчишина, - каже журналістам vsim.ua мешканка будинку №11 Тетяна Юзвишена.  

Відео дня

Мешканці показують документи. Там договір про встановлення строкового сервітуту для розміщення тимчасової споруди, підписаний управлінням торгівлі. А також план, як має виглядати новий об’єкт. В паперах фігурує ім’я депутата міської ради від  ВО “Батьківщина”  Олега Певнєва. За словами невдоволених людей, своє будівництво він припиняти не збирався. Натомість запропонував їм виконати взамін  будь-яку вимогу, що стосується благоустрою.

Ремонт взамін на кіоск
У телефонній розмові із журналістом Олег Певнєв не заперечив, що має на Хотовицького два магазини. «Пам’ятники» поставив ще в 2011 році. Але місце увесь час пустовало.  Зараз ритуальний магазин депутат планує знести, натомість збудувати павільйон з продовольчими товарами. Планує зробити все до кінця березня. Чому люди проти – не знає. Вважає, ніяких порушень у будівництві немає. Однак все ж запропонував варіанти, щоб змінити гнів мешканців на милість.
- Я проводив збори з людьми. Сказав, щоб написали вимоги, що потрібно зробити для будинку. Дерева позрізати, щитову зробити, дитячий майданчик в дворі чи ремонт в під’їзді. Прилегла територія буде прибиратись. Бо люди тривалий час звертаються в свій ЖЕК, щоб обрізали дерева. Для цього треба як мінімум 10-12 тисяч гривень, щоб їх зрізати. Я візьму ці витрати на себе. Мешканцям темно не від того, що я ставлю кіоск, а від того, що їм дерева лізуть у вікна, - каже депутат.

Люди кажуть, що відстань від кіоску до будинку занадто мала
Є договір - буде кіоск
З 12 грудня 2012 року рішенням сесії міської ради діє заборона на розміщення нових і розширення існуючих МАФів на території Хмельницького. Депутат міської ради Олег Певнєв каже, що отримав дозвіл на встановлення своїх об’єктів ще до існуючого мораторію. Тому запевняє, жодних порушень у будівництві не бачить. 
Договір про встановлення строкового сервітуту для розміщення тимчасової споруди підписував у 2016 році  тодішній начальник начальник управління торгівлі Олександр Панченко. Журналістам vsim.ua він пояснив, документ укладався на основі паспорта прив’язки, який Певнєв отримав ще у 2011 в Департаменті архітектури і містобудування. Як каже колишній управлінець, якщо паспорт є, тоді договір про встановлення строкового сервітуту укладається автоматично. Тому відмовити підприємцю і депутату в управлінні торгівлі тоді не могли.

Мешканці взяли документи на вивчення
- Людина є приватним підприємцем, яка сплачує податки. В неї є паспорт прив’язки на розміщення даної споруди. На його підставі вона вже може розмістити цю споруду на території міста. Якщо я, як посадова особа відмовлюсь від укладання договору, він пожме мені руку і скаже – дякую, що ви не хочете отримувати кошти в казну. Підприємець отримує дозвіл у департаменті на встановлення. Тоді бере розрахунок вартості земельної ділянки і ми розраховуємо скільки людина повинна сплачувати за договором. Не укладати договір я не маю права, бо підприємець не буде сплачувати кошти до міського бюджету, - пояснює Олександр Панченко.
Мешканці кажуть, вивчатимуть всі документи і досі сподіваються, що депутат відмовиться від свого будівництва. Чи погодяться на піти на компроміс, поки не вирішили. 
 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Олександр Кривий

    Згадую старий анекдот. Почему? - спрашивает вождь - А мне ваши клички не нравятся! - Как так? Может быть, тебе не нравится кличка моего сына - Быстроногий Олень? - Да нет, почему, нравится... - А может, не нравится кличка моей дочери, Горное Озеро? - Да нет, нравится... - Так вот иди, Бычий Хвост, и подумай! .....

    Олег reply Олександр Кривий

    цікавий анекдот . корисний для здоровя
  • Коваль Сергій

    Щось про добрі справи цього депутата зовсім не чути, а це напевно не гарно про щось добре рекламу робити. Потрібно памятати хто тебе у депутати впихнув тіж і можуть випихнути. Аа з народом потрібно домовлятись. Хто зна де ти завтра будеш. )

    Любомир reply Коваль Сергій

    бо нема чим похвалитись, от і все
  • Тетяна Юзвишина

    Так, і те, що у паспорті цієї самої прив’язки дата видачі зазначена "09" вересня 2016 року,  а не 2011 року.....  То як він міг його отримати ще у 2011 році. ????????????? Не зрозуміло!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Олег reply Тетяна Юзвишина

    Раніше отримав у начальеика торгового відділу Москалюк.Та вміла рішати питання

    Олег reply Тетяна Юзвишина

    звіки у вас така інформація?

    Тетяна Юзвишина reply Олег

    Особисто бачила цей документ,  а саме мова йде про "паспорт прив’язки",  в якому дата видачі 2016 року підписана Панасюк.  А вже на основі цього підписано договір серветуту з начальником управління торгівлі Панченко теж у 2016.
  • Діана Граділь

    А як же мораторій!?!? Невже закони пишуть і ухвалюють тільки для простих людей!? А депутатів вони не стосуються??? Малі архітектурні споруди на території міста ставити заборонено. Це ухвалила сесія міської ради. Цей депутатик живе по своїх законах??? Йому наплювати на людей, на рішення сесій???

    Посилання на джерело: https://vsim.ua/Podii/barter-vid-deputata-obitsyae-blagoustriy-yakscho-ne-zavazhatimut-buduv-10590143.html

    Ірина Перебийніс reply Діана Граділь

    пишуть, що мораторій з 2012 року.  А дозвіл дати на рік раніше

    Олег reply Діана Граділь

    цілком праві!

    Ірина Перебийніс reply Олег

    Та чому тут дивуватись. Людина сидить в будівельній комісій в міській раді і вєршить судьби людей - кому моожна давати дозвіл, а кому нє
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up