Батьки дівчинки, якій відрізало пальчика на гірці, подають в суд на хмельницьких комунальників

Батьки дівчинки, якій відрізало пальчика на гірці, подають в суд на хмельницьких комунальників

Два місяці тому трирічна Поліна залишилась без мізинця, коли з’їжджала з дитячої гірки. З того часу дитина так і не ходила до садочку. Батьки захотіли покарати винних і пішли до поліції. Справу закрили і кваліфікували це як нещасний випадок

Той день назавжди залишиться в пам’яті у сім’ї Круків. 39-річна Ірина з маленькою донькою повертались додому. Дитина затрималась біля дитячого майданчика у дворі на Бандери 20/1. Полінка вилізла на гірку. З’їхала з неї вже без пальчика і з закривавленою рукою. Батьки ледь відійшли від шоку. Тому до поліції звернулись лише через десять днів після випадку. Хотіли знайти винних і покарати. У ЖЕКу тоді підхопились відразу. Горе-гірку зрізали того ж дня і навіть пообіцяли оновити весь дитмайданчик. 
 
Після страшного інциденту минуло два місяці. Журналісти «ВСІМ» вирішили з’ясувати, чи відповість хтось за дитячу травму. 
Ірина Крук розповідає, винних поліція так і не знайшла. Правоохоронці не побачили у справі криміналу і винесли вердикт – це нещасний випадок. 
- Нас викликали до ЖЕКу, аби ми писали пояснювальну. Сказали, що зателефонують. Потім після того просили, щоб прийшли очевидці. Свідки – то були батьки, які того дня теж були на майданчику. Вони так само написали пояснювальні. Наскільки я знаю, ЖЕК №6 проводить власне розслідування цієї справи. Поки більше нічого невідомо. Але те, що вони не відчувають своєї вини – очевидно, - говорить мама Поліни. 
 
У міському відділі поліції кажуть, справою займався Зарічанський відділ. В матеріалах перевірки дільничний опитав майстра ЖЕКу і головного інженера. Є й копія перевірки технічного стану майданчиків ще за травень. У роз’ясненні комунальники вказали, що профілактичний огляд дитячих майданчиків має проводитись двічі на рік – навесні і осінню. Є ще пункт – після надзвичайних ситуацій і стихійних лих. Весною жеківці оглядали майданчиків, до осінньої перевірки тоді ще було далеко. 
- У Зарічанському відділі поліції слідство написало, що не вбачає кримінальної відповідальності. Заявниці віддали лист-роз’яснення. У такому випадку можна звернутись до суду. У відділі заявниці мають дати копію висновку матеріалу. Потім вже в суді розглядатимуть всі матеріали перевірки, викликатимуть свідків. З тих документів, що були наявні, виходить, що працівники ЖЕКу провели огляд і виконали свою роботи, - каже «ВСІМ» речник Хмельницького відділу поліції Катерина Терещенко. 
 
Після страшного інциденту Полінка два місяці не ходила до садочку. Досі запитує у мами, коли вона буде гратись з іншими дітками. Батьки хочуть подавати до суду. 
- Мої нерви не витримують. Чоловік хоче йти до суду. Він більш радикальніше налаштований. Розуміємо, що може і нещасний випадок. Але хтось ж повинен слідкувати за станом цих майданчиків, - каже Ірина Крук. 
 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • Марина 123

    Вина мами безперечно є і вона себе буде все життя за це кортати,але ж дійсно,хтось же має стежити за дитячими майданчиками,це не перший такий випадок.В парку Шевченка теж гірки в аварійному стані, до того ж ще на голову падають сухі гілки і продукти життєдіяльності ворон,але всім байдуже до цього. В статті написано, що гірка оглядалася весною,не віриться що за пару місяців гірка поламалася,скоріше за все вона така і була,але нікому до цього немає діла. Більшість дитячих майданчиків ще від часів радянського союзу і нікому до цього немає діла. Всі знають що працівники жеків отримують копійки, то відповідно своєї зарплати і працюють,що з них взяти,якщо він за ці гроші і траву косить, прибирає,замітає, бардюри підбілює і тд. Мені здається, що повинні бути люди,яки безпосередньо будуть займатись дит майданчиками, повинна бути якась гаряча лінія,де можно повідомити про аварійний майданчик, поломану гойдалку і тд, але це все додаткові кошти,яких як завжди не вистачає,бо у нас така країна,де люди жебракують,а депутати міліардери.Риба гниє з голови...

    Анонім reply Марина 123

    Ну так якщо всі у курсі що дитячі гойдалки, каруселі і т.д. в аварійному стані та що їх ніхто не ремонтує, то навіщо батьки на них пускають своїх дітей? Це називається безвідповідальністю, умисною халатністю батьків і рідних цих дітей, а простіше кажучи наражають своїх дітей на небезпеку, сподіваючись на "авось". Це нормально по вашому? Це все рівно що посеред дороги вирити яму, але туди вїхати, знаючи що вона є, бо там повинна бути дорога. На мій погляд така поведінка безвідповідальна і нерозумна 100%.
  • Анонім

    Слова " навиджу" в українській мові немає, є слова синоніми. То " рижий анонім" не тільки невихований і наглий, а ще й безграмотний

    Анонім reply Анонім

    Я безграмотний, але не такий тупий як ти. Завдяки такому як ти більшість людей живе у злиднях і у постійних проблемах. Встроми свій розум собі ср....ку
  • Андрей Шпулак

    Одне досі не зрозуміло: якщо вини ЖЕКу немає, чому вони так оперативно зрізали ту гірку і вивезли в невідомому напрямку?

    Анонім reply Андрей Шпулак

    Називається це "Зроби людям добро". Зрізали, щоб інші (діти чи дорослі навіть) нічого собі не відрізали. А хто мав зрізати? Ти чому не зрізав? Чекав поки ще хтось постраждає?

    Анонім reply Анонім

    Послухайте ,"рижий анонім", чому ви так ненавидете людей, завжди пишете гадості?

    Анонім reply Анонім

    Я навиджу розумних, відповідальних, скромних, вихованих людей, а стосовно тупих, наглих, заздрісних, безвідповідальних такі коментарі на які вони обслуговують. На жаль у нас більшість людей саме таких стосоно яких мені доводиться писати такі коментарі, які я пишу у переважній більшості, а саме наглих,, безвідповідольних, невихованих, тупих, халявників і т.п.

    Анонім reply Андрей Шпулак

    Підтримую вашу позицію.
  • Іван Сила

    це абсолютно нормальна позиція мами. Кожен, з чиєю б дитиною таке сталось, теж б думав, хто в цьому винен. В нас завжди так, поки не трапиться якась біда, ніхто і не ворухнеться. І часто прямі обов*язки діють лише на папері. Бажаю, хай батьки виграють суд і винний понесе за це відповідальність

    Анонім reply Іван Сила

    Бажаю щоб батьки програли суд. Будуть мати більше часу за дитиною дивитись, а не пиво пити і язика чесати лузгаючи насіння.

    Анонім reply Анонім

    Слышишь,аноним,жаль тебе в детстве на горке не отрезало пальцы, может быть не писал бы такие гадости, недоумок!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up