«Березолютень»: про прибирання снігу, штрафи і враження хмельницьких водіїв

«Березолютень»: про прибирання снігу, штрафи і враження хмельницьких водіїв
  • Третій день вулиці міста засипає снігом.

  • Як комунальники чистять дороги і що про це кажуть водії, дізнавалися журналісти vsim.ua.

На календарі 20 березня, а за вікном справжня зима. Третій день Хмельницький засипає снігом. А стовпчики термометра лише зрідка піднімаються вище 0. Весняний подарунок від небесної канцелярії придав роботи комунальникам і незручностей для пішоходів та водіїв. Щоб пройтися по тротуарах, потрібно ногами добряче помісити снігову кашу. Опади ситуацію на дорогах теж явно не покращили.

Ситуація на вулиці

На дорогах міста, особливо із великою інтенсивністю руху транспорту, снігу практично немає. Вони, через плюсову температуру вдень вкриті водою в перемішку із піщано-сольовою сумішшю.

Гірша ситуація на внутрішньоквартальних дорогах. Вони вкриті хоч і не дуже великим, але все ж шаром снігу. Тому проїзд тут не найкращий.

Відео дня

Щодо тротуарів, то практично повсюди на них снігова каша. Ноги при ходьбі грузнуть у неї і йти не надто зручно.

Читайте також: Як вберегти своє взуття, коли під ногами снігова каша

Використали 700 тон суміші

Комунальне підприємство по будівництву, ремонту і експлуатації доріг має на балансі 26 одиниць техніки. Саме працівники даного КП мають забезпечити безпечний проїзд дорогами міста в зимову погоду.

Сьогодні, 20 березня, на дороги міста виїхав не увесь транспорт. Як повідомили vsim.ua у диспетчерській КП БРЕД, зранку на вулиці міста поїхали 20 машин і тракторів.

 - Спочатку наша техніка працює на головних дорогах, де найбільш інтенсивний рух і курсує громадський транспорт. Після цього техніка їде чистити другорядні дороги у різні мікрорайони міста, - повідомили у диспетчерській КП БРЕД.

Начальник управління ЖКГ Василь Новачок не зміг назвати точну кількість двірників, які працюють у ЖЕКах міста. Каже, що їх є близько 300. Також комунальник повідомив, що прибудинкові території й тротуари чистять 14 тракторів – по 2 від кожного ЖЕКу. Чи усі вони працюють сьогодні, також не знає.

Оштрафували за неприбраний сніг

Працівники управління екології і контролю за благоустроєм міста мають стежити за тим, як прибирають сніг підприємці біля своїх офісів і будівель. За три дні, відколи сніжить, вони оштрафували чотирьох підприємців. По одному в центрі, на Заріччі, Південно-Заходідному мікрорайоні і поблизу залізничного вокзалу.

-          Протягом минулого тижня ми обходили підприємства попереджали про можливі снігопади і просили прибрати сніг в разі необхідності. Більшість до нас дослухалися і навіть у неділю, коли був вихідний, організовували прибирання. Хто не дослухався, на того склали протоколи, каже начальник управління екології і контролю за благоустроєм міста Олександр Луков.

За невиконання вимог по очистці територій від снігу та льоду передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Для фізичних осіб його розмір може скласти від 340 до 1360 гривень, для юридичних – від 850 до 1700 гривень.

«Працювали, але не завжди встигали»

vsim.ua запитали у хмельничан, які щодня за кермом, як вони оцінюють роботу комунальників і стан руху на дорогах міста в дні. Коли сніжило.

Володимир Огойко
ГО "ХАЛК"

Водії, які входять до нашого клубу, нерідко розповідали про труднощі в русі транспорту на дорогах міста. Робота комунальників помітна і техніку зустрічали нерідко. Але вони не завжди справлялися із своєю робото. Можливо, просто не встигали. Тому й виникали певні проблеми.

Юрій Єфанов
хмельничанин

Комунальники загалом справляються. Певні проблеми є у дворах і заїздах. А на дорогах особисто для мене проїзд нормальний. Тільки біля автомобілів, які на узбіччі залишають, не прогорнуто місцями. Але це вже не проблеми комунальників.

Дмитро Матусов
хмельничанин

Як на мене, то проїзд в місті нормальний. Особливо, якщо зважати на погодні умови. Вважаю, що комунальники загалом справилися із свою роботою.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олекса Шумейко

    Сьогодні практично цілий день їздив містом по справах. Стан доріг задовільний.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up