Безкоштовні “квадратні метри” у Хмельницькому. Де поселили працівників прокуратури

Безкоштовні “квадратні метри” у Хмельницькому. Де поселили працівників прокуратури
Фото з Вокзальної, 56
  • Редакція сайту vsim.ua розпочинає серію публікацій про безкоштовне житло у Хмельницькому.
  • Читайте про те, хто отримує квартири, у яких будинках і за які заслуги.
  • Цього тижня пишемо про житло для працівників прокуратури Хмельницької області.

Працівникам прокуратури безкоштовних квартир не роздають. Їх поселяють у службових помешканнях. До 2015 міська рада вирішувала, кого з прокурорів та слідчих прокуратури забезпечити тимчасовим житлом. Зараз же цим займається сама прокуратура.

Журналісти vsim.ua отримали у відповідь на інформаційний запит списки людей, які отримали службові квартири з 2013 по 2017 роки. Ми проаналізували дані і з’ясували, що ключі від помешкань за цей час отримали лише 18 працівників прокуратури. Але якщо комунальникам квартири давали у власність, то прокурорам - лише на час служби. Тобто якщо вони звільняться або переведуться в іншу область, помешкання мають звільнити.

Прокурори судились з міською радою

Претендувати на службове житло може будь-який працівник відомства, який або переїхав з іншого міста, або тісниться у маленькій квартирці з усією сім’єю, тобто потребує поліпшення житлових умов. Позачергово надають в користування  квадратні метри приїжджим.

Відео дня

Кому і де давати житло до липня 2015 року вирішували в міській раді. Так було прописано у попередньому законі “Про прокуратуру”. Але у відділі обліку та розподілу житлової площі Хмельницької міськради пояснюють, службових помешкань на той час не мали. Тому прокуратура судилась за житло. І тільки за рішенням суду міська рада була змушена знайти вільне приміщення і дати його у користування прокуратурі.

- Міська рада не могла виконати цього закону, бо житла в нас не було. Вони звертались до суду і нас зобов’язували надати їм житло. Але ми надавали вже не службове, а у користування. Пізніше за законом “Про приватизацію” вони могли його приватизувати, - пояснює начальник відділу Анатолій Коростіль.

Будують або купують квартири

У липні 2015 в дію вступив новий закон “Про прокуратуру”. Вже майже три роки саме відомство вирішує, хто і де житиме. Вони можуть розподіляти між своїми працівниками службові квартири. Житло можуть купувати або ж будувати нове. Для цього просять у міської ради виділити їм земельну ділянку, потім віддають її в оренду забудовнику. А той, у свою чергу, по договору віддає частину квартир відомству.

- Прокуратура може надавати лише службове житло. В нас є черга і як тільки з’являються вільні квартири, вони розподіляються на працівників, які потребують поліпшення житлових умов. Необов’язково в порядку черги, тому що в нас є комісія, яка дивиться, які людина має зараз умови проживання і кому потрібніше надати службове житло, - пояснює начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів В’ячеслав Кобрін.

Хто входить до складу комісії, а також кількість наявних вільних квартир у Хмельницькому не повідомляють. За словами Вячеслава Кобріна, зараз на черзі перебуває близько 50 працівників. Всі вони потребують поліпшення житлових умов. Але вільних помешкань для своїх працівників, кажуть, поки нема.

Службову квартиру отримали 18 прокурорів

Якщо людина проживає далеко від місця роботи або має недостатньо житлової площі, вона може попросити надати їй службове житло. Проживати у тимчасовій квартирі працівник може з усією сім’єю. За останні 5 років таким правом скористались 18 прокурорів. 

За рішенням суду двоє прокурорів “відвоювали” помешкання у міської ради. У 2013 році двокімнатну квартиру на Львівському шосе отримав Старокостянтинівський міжрайонний прокурор Олексій Олійник. А у 2015 році на Соборній в однокімнатну квартиру заселилась прокурор Хмельницької місцевої прокуратури Надія Коротка. У відділу обліку та розподілу житлової площі кажуть, так як ці квартири видавались не як службові, а у користування, то за подальшим їх використанням не слідкують. Тобто обліку приватизації немає.

У 2015 службовим житлом забезпечили ще чотирьох працівників прокуратури області. Вони отримали дві двокімнатні і по одній однокімнатній та трикімнатній квартирі. А у 2017 році ключі від службових квартир вручили відразу 12 працівникам прокуратури.

У відповідь на інформаційний запит журналісти vsim.ua дізналися прізвища щасливчиків, які отримали службові помешкання з 2013 по 2017 рік. 

2015 рік

  • Начальник відділу прокуратури Хмельницької області - Андрій Косідло
  • Працівниця прокуратури Хмельницької області - Тамара Прокопчук
  • Прокурор відділу прокуратури Хмельницької області - Михайло Войтюк
  • Начальник відділу організації прийому громадян розгляду звернень та запитів- В’ячеслав Кобрін

2017 рік

  • Перший заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури - Павло Маслюк
  • Прокурор Старокостянтинівської місцевої прокуратури - Тарас Лелюк
  • Прокурор Старокостянтинівської місцевої прокуратури - Максим Подворний Заступник начальника відділу прокуратури Хмельницької області - Олег Павлик
  • Прокурор відділу прокуратури Хмельницької області - Володимир Павлишин Прокурор відділу прокуратури Хмельницької області - Олег Яковенко
  • Спеціаліст відділу прокуратури Хмельницької області - Юлія Олійник
  • Прокурор Шепетівської місцевої прокуратури - Юлія Левосюк
  • Прокурор відділу прокуратури Хмельницької області - Ольга Веселовська
  • Начальник відділу прокуратури Хмельницької області - Руслан Сідельников Прокурор відділу прокуратури Хмельницької області - Іван Гончар
  • Прокурор відділу прокуратури Хмельницької області - Микола Рева

На інфографіці ми показали, куди поселили працівників прокуратури у 2017 році. Не вказали лише за прокурора Шепетівської місцевої прокуратури Юлію Левосюк, бо її житлом забезпечила Славутська міська рада. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Viktor Viktor

    Чому вказана житлова площа. Це умисно щоб зменшити м2 ....В цілому це  зловживання владою, безкоштовних квартир не повинно бути. Є зарплата і кожен громадянин купує самостійно... Напевне безкоштовних квартир в країнах Європи та США не існує...
  • Олекса Шумейко

    "На інфографіці ми показали, куди поселили працівників прокуратури у 2017 році. Не вказали лише за прокурора Шепетівської місцевої прокуратури Юлію Левосюк, бо її житлом забезпечила Славутська міська рада". Як це зрозуміти? Прокурора з Шепетівки житлом забезпечила Славутська міська рада в м. Хмельницькому. Було б добре, якби газета написала за які подвиги прокурор пройшов такий довгий шлях в отриманні житла.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up