Бібліотеку в Хмельницькому вперше в Україні обладнали сонячними панелями

Бібліотеку в Хмельницькому вперше в Україні обладнали сонячними панелями
  • Бібліотека на Озерній стала енергонезалежною.

  • Тепер тут можна буде отримати послуги навіть під час блекауту. 

Хмельницька книгозбірня у мікрорайоні Озерна стала першою в Україні енергонезалежною бібліотекою. Про це повідомили у міській раді. Йдеться про бібліотеку-філію № 8 централізованої бібліотечної системи, яка розташована по вулиці Кармелюка, 8. 

Цьогоріч у березні Хмельницька міська рада оголосила переможців конкурсу мініпроєктів хмельничан. Одним із них став проєкт «Вільно WATT». Його ініціатива належить Вадиму Бабію — очільнику громадської оргаізації «Сучасна Україна».

Профіансували цей мініпроєкт з бюджету громади у межах реалізації програми «Громадські ініціативи». Відповідно до проєкту бібліотеку-філію № 8 імені І. Іова обладнали енергоефективною системою із сонячними панелями. Таким чином, книгозбірня стала першою в Україні енергонезалежною бібліотекою.

Відео дня

— Тепер книгозбірня зможе надавати якісні та належні бібліотечні послуги повсякчас і пропагувати екологічну культуру та своєю чергою сприяти розвитку альтернативної енергетики. Водночас бібліотечний простір буде використано ще ефективніше, — оголосили в міській раді. 

Презентація проєкту «Вільно WATT» відбудеться в стінах бібліотеки вже цього тижня — 14 вересня о 12:00. На ній учасникам детальніше розкажуть про роботу сонячних панелей, історію виникнення та розвитку відповідної галузі, а також про особливості реалізації самого проєкту.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up