Біля хмельницького пляжу можна підвернути ногу і зламати підбори

Біля хмельницького пляжу можна підвернути ногу і зламати підбори

Одну частину набережної Південного Бугу зробили, а про інші забули. Пішохідна зона біля пляжу вздовж вулиці Степана Бандери в жахливому стані. Влада все спирає на орендаря, а то ніякого ремонту й не думає робити. В цей час хмельничани ходять по набережній, яка руйнується. Хто і що має робити дізнавалися журналісти «ВСІМ».

Влада хизується новою набережною Все підмарафетили на пристойному рівні. Витратили на все 6,5 мільйонів гривень. На цьому поки все зупинилося. Набережна від білого мосту в парку Чекмана до Бугу робиться лише на словах. Пройтися по ній, не минаючи деформовану плитку, важко Та проблеми не лише тут. Гарну картину псує інший берег.

Центральна частина міста, пляж, місце для прогулянок… Пішохідна зона біля Південного Бугу мала б приваблювати. Але не в Хмельницькому. Тут про неї просто забули. Орендар позичив землю й нічого не робить. Влада каже, що все в нормі. Ніхто не скаржиться, значить й проблем немає. А по факту – розруха. Плитка провалюється, лавочок та смітників практично немає, сходи лише по формі нагадують, якими вони були раніше. Це не лише виглядає некрасиво, а й небезпечно. Ризик навернутися тут немалий. Паркан, який мав би оберігати від падіння у воду, кудись зникає. Та про все по порядку.
Вода стікає, а плитка зникає.Хто і що має робити

Міський пляж ще з 2007 року в оренді. Позичила землю біля Південного Бугу власниця кафе «Малібу» Анна Ділоян. Термін оренди – 20 років. Протягом цього часу підприємець взяв на себе обов’язок стежити за територією та благоустроєм. Якщо з самим пляжем вона ще так-сяк справляється, то з частиною набережної від мосту до самого місця для купання не дуже. Лише на перший погляд ніякого ремонту пішохідна зона не бачила вже добрий десяток років. Анна Ділоян коментує це так:

Відео дня

 - Благоустроєм ми займаємося постійно. Особливо перед початком і під час купального сезону. Прибирання в цей час розпочинається з 6:30 ранку. Косимо траву, вивозимо сміття, приводимо все до ладу. На рахунок сходів й пішохідних доріжок, то тут ми можемо робити поточний ремонт. Але не капітальний. Ним має займатися місто і для цього потрібні спеціальні проекти і дозволи.

В хороших українських традиціях усі біди списувати на владу. Але у посадовців інша позиція. Хоча й не дуже зрозуміла.

 - Земля в оренді до 2027 року. Протягом цього часу утримувати територію має орендар. Жодних скарг на підприємця до нас не поступало, - говорить «ВСІМ» начальник управління житлово-комунального господарства Хмельницької міськради Віктор Чапайда.

Сходи такі. Вони то є, то їх немає.Висновок з почутого простий: одні не знають, що мають робити. Другі впевнені, що все в нормі. Управлінцям перевірити стан алейки не вистачає часу. Можливо, на то є інші причини. Думками людей ніхто не цікавився. Ви тут тримайтесь, а ми щось робимо.

Маємо те, що маємо

Журналісти «ВСІМ» поспілкувалися з хмельничанами про стан пішохідної зони біля пляжу. Задоволених таким її станом немає. Усі кажуть – потрібно щось з цим робити.

Ремонтуй, поки не пізно

Журналісти поспілкувалися з експертом. У архітектора ми запитали, що саме потрібно робити з пішохідної зоною, аби не було пізно.

Тарас Козюк, голова Хмельницької обласної спілки архітекторів

- Дана частина набережної потребує негайного ремонту. Думаю, що слід зробити все на такому рівні, як нещодавно реконструйована частина набережної. Зробити це буде простіше, оскільки є основний каркас підпірних стінок. Особливо варто звернути увагу на лівнєву систему, оскільки після опадів вода продовжує руйнувати плитку. Опорні стінки раніше були покриті гранітом. Тепер його там немає. На них стояли дерев’яні лавки. Зараз їх одиниці. Також потрібно оновити газон та посадити канадський клен. Це захистить річку і пішохідну зону від дорожнього пилу. Огорожу потрібно хоча б пофарбувати. Сходи теж потрібно реконструювати і встановити, бажано металеві, поручні. Слід також подумати про освітлення. Хоча воно й дороговартісне.Колись тут були лавочки......і сміттєва урна.Модернізовані часом сходи.Паркан просто зник.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анонім

    Начальник управління ЖКГ каже що "скарги не поступали". То нехай спитає з свого начальника відділу благоустрою Вишпольського М. чому той закриває очі на проблему. Він же обтирається в тому Малібу постійно і кришує господиню конкретно.
  • Анонім

    Завдяки Черновецькому зробили ремонт частини, а іншу частину не зроблять. Бо при владі не господарник Черновецький, а заробітчанини від Свободи на чолі із вчителем Симчишиним.
  • Анонім

    Я й не бачив
  • Ксенія

    Але  гроші  списали  вміло  ,песенята  .Ще     дороблять по  два  боки  ,тай  на  цю  владу  вистачить

    Щеп Ждимма reply Ксенія

    ))) в нас проблеми кругом, наше місто як ганчірка з різнокольорових клаптиків, общого вигляду немає. За цей жах відповідають  зажерливі  хабарники-архітектори які дозволяють забудовувати все... і до архітектурних старих споруд роблять сучані прибудови, наприклад як по Соборній "діамант",хоч люди і байкотували. А чого вартий центр... в Красилові кращий а подивіться яким він був колись. Не архітектори а нездари..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up