Біля «Оазису» будують нову пішохідну доріжку

Біля «Оазису» будують нову пішохідну доріжку
  • Зону для пішоходів облаштовують від межі з паркінгом біля «Оазису» до перехрестя вулиці та провулку Степана Бандери.
  • Облагородити територію для пішоходів вирішила приватна фірма «Фінансова компанія «Укрстандарт», яка поруч будує багатоповерхівку.
  • Доріжку вимостять з бруківки та відгородять від проїжджої частини низьким парканом.

Неподалік від «Оазису» гуде екскаватор та працюють робітники. Навпроти будівництва багатоповерхівки по Бандери 2/1 облаштовують пішохідну доріжку. Від проїжджої частини стоять металеві стовпці. Частина доріжки вже викладена сірою бруківкою. На решту поки звозять щебінь та розрівнюють територію.

Сьогодні, 19 червня, на місці працює десяток робітників. Водій екскаватора звозить щебінь для вирівнювання площі під бруківку з-за території будівництва. Інший працівник набирає щебінь з купи та розвозить тачкою по довжині доріжки. Ще кілька, включно із бригадиром, домовляються про план робіт. Розмовляють з журналістами працівники неохоче. За інформацією відправляють до бригадира. Останній розповів vsim.ua, що роботи розпочали ще минулої п’ятниці. Новий хідник повністю викладуть бруківкою.  

Відео дня

- Ця доріжка буде мати 2 метри ширини і близько 500 квадратів площі, - каже бригадир Сергій (називати прізвище чоловік відмовився – авт.). – Від дороги ми поставили металеві стовпці, щоб людям було безпечно ходити. З іншої сторони від доріжки планується ще кількаметрова зелена зона. Поки розрівнюємо територію під плитку. Зробимо так, щоб хмельничанам було зручно ходити.

Пішохідна доріжка розпочинається біля виїзду із паркінгу ТРЦ «Оазис». Вона буде складатися з двох частин, між якими планують зробити пішохідний перехід. А завершиться хідник на перехресті вулиці та провулку Степана Бандери. Бригадир Сергій додав, що на будівництво доріжки робітники мають не більше місяця.

Облаштуванням хідника займається ТОВ «Фінансова компанія «Укрстандарт», яке будує шістнадцятиповерхівку по Бандери 2/1. Зв’язатися з керівництвом фірми не вдалось.  Чому за будівництво доріжки взялись приватники, а не комунальники, вирішили запитати в департаменті архітектури, містобудування та земельних ресурсів. Керівник Олександр Чорнієвич розповів, що приватна компанія будує пішохідну доріжку на міській землі. Але деталей будівництва надати також не може.

- Однозначно я зараз дати відповідь не можу. В нас є лише ескіз будівництва. Вони ж роблять благоустрій. Можливо, ця доріжка входить в проект. Бордюри та тротуари в пайову участь не зараховуються. Сюди входять лише мережі водопостачання та газопостачання, - пояснив Олександр Чорнієвич.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up