“Міська рада пішла по бєспрєдєлу”, - забудовник про облаштування скверу на Озерній

“Міська рада пішла по бєспрєдєлу”, - забудовник про облаштування скверу на Озерній
  • 15 соток на Панаса Мирного в оренді у приватника, але хмельницька мерія вже анонсує, що облаштує там сквер.
  • І хоча рішення суду буде лише 12 червня, у міській раді вже готові робити проект благоустрою.
  • Забудовниця з ПП “Лазуріт” обурена свавіллям міської ради і готова ще судитися за ділянку.

Перед будинком № 35, що на Панаса Мирного росте близько 150 дерев. Між ними мешканці протоптали стежки та гуляють разом з дітьми. Цю ділянку орендувало приватне підприємство “Лазуріт” та мало будувати там багатоповерхівку. Однак за 8 років до робіт не бралися, тому міська рада вирішила облаштувати на території сквер.

На минулій сесії міської ради депутати вирішили не продовжувати договір оренди території. Мотивували це тим, що орендар нічого не робив на ділянці вже більше трьох років. ПП “Лазуріт” подало позов до Господарського суду та виграло. Однак, у мерії не зупинились і подали апеляцію.

Не дочекавшись рішення суду вчора, 31 травня, на сесії депутати затвердили проект облаштування скверу. А сьогодні на сайті вже з’явилось офіційне повідомлення. Ні слова про те, що земля досі знаходиться в оренді і що поки на ній нічого робити не можна, нема.

Відео дня

“31 травня міська рада прийняла рішення створити об'єкт благоустрою – сквер в мікрорайоні Озерна по вул. Панаса Мирного між зупинкою громадського транспорту «Озерна (кінцева)» та будинком №35 по вул. Панаса Мирного орієнтовною площею 0,2 га” - йдеться у повідомленні прес-служби міської ради.

Дії на випередження у мерії пояснюють так:  

- Міська рада законно скасувала договір оренди для ПП “Лазуріт”. Вони подали в суд першої інстанції і виграли його. Але зараз ми подали на апеляцію і 12 червня буде рішення. А поки міська рада затвердила, що на тому місці має бути сквер, - розповідає vsim.ua заступник міського голови Андрій Бондаренко.

Читайте також: На Озерній можуть облаштувати зону відпочинку. Що пропонують зробити?

Керівниця приватного підприємства “Лазуріт” Наталія Коваленко обурена. Каже, що міська рада діє незаконно, але вони готові йти з ними на діалог. Мовляв, згодні навіть побудувати двоповерхівку та за власний кошт зробити благоустрій території навколо.

- Міська рада пішла по бєспрєдєлу і прийняла незаконне рішення. Віддають нашу ділянку під сквер. Ми вже виграли один суд і будемо подавати позов ще раз, - каже Наталія Коваленко. - Є план, що це не зелена зона, а зона багатоповерхових домів. Мешканці налякані, але наше будівництво їх не зачепить.

Читайте також: Мешканці новобудов на Озерній кинули оком на сотку міської землі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анна Островська

    тут і влада не права, але й забудовники вже дістали
  • Pavel Kondrashov

    Получается, что орендатор может делать с землёй, которая не принадлежит ему, что хочет.  Построил дом, получил прибыль, а куда потом землю? Там более она столько лет пустовала.
  • VITALIK Il

    Досить будинків та сараїв будувати, вже вся озерна в забудові а щоб окультурити мікрорайон то зась. Все правильно влада робить, тих забудовників як гною, а дітям і людям ніде відпочити і погуляти. Та озерна як мурашник куди не Кинь оком скрізь багатоповерхівки а зон відпочинку немає.
  • Правдолюб

    Свободівська влада діє проявляє ідіотизм, влаштовуючи психологічний тиск на забудовника. У судах влада вчителів завжди програє забудовникам, бо забудовники праві, у них все законно. І гроші тут ні при чому.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up