Босий Валентин щодня співає на “стометрівці” і збирає гроші. Для чого?

Босий Валентин щодня співає на “стометрівці” і збирає гроші. Для чого?
Спершу Валентин співав біля "підземки". Потім перейшов на вигіднішу для нього локацію
  • Босоніж, в майці та шортах - саме в такому образі ходить 21-річний хмельничанин Валентин.
  • Взутися його не змушує ані сніг, ані дощ, ані спека.
  • Останні дні його босі ступні щовечора “прикрашають стометрівку”.
  • Поспілкувалися з Валентином й дізналися, на що він збирає кошти, співаючи.

Для цього хлопця не існує понять холодно чи спекотно. У нього не з’являються мозолі на пальцях чи ступнях і він не має проблем із підбором взуття. Все через те, що цілісінький рік Валентин ходить вулицями босоніж. Його часто помічають хмельничани, публікують його фото в соцмережах і пишуть щось на кшталт: “Ого, босий” чи “Місцевий морж”.

Ще два роки тому ми вирішили дізнатися, чому Валентин ходить босоніж. Тоді запросили його на інтерв’ю до редакції. Це був кінець жовтня й погода була доволі прохолодною. Тож журналісти vsim.ua були вкрай здивовані, що хлопець прийшов, як і він звик, босий. Тоді його ноги були майже чорні від бруду й пилу на асфальті. Однак це не завдавало Валентину жодного дискомфорту. Більше про історію “моржа Валентина” можете прочитати в матеріалі На босу ногу і майже голий: чому хмельничанин Валентин живе, “як морж”.

З часом босий Валентин знайшов собі друга в сандалях - Андрія. Останній не надавав перевагу верхньому одягу навіть взимку. Та на відміну від босого, ходив у літньому взутті. Серед причин, через які Андрій відмовився від штанів, куртки та інших теплих речей - економія коштів, загартовування та зручність. Щоправда, тепер він свою думку змінив. Нині одягається і взувається згідно з погодою. 

Відео дня

А от Валентин і досі залишається босим. Окрім стилю моржа, зараз він приміряє й інший - співака. Хлопець самостійно займається вокалом. Свої міні-виступи публікує в соцмережах. Крім того, вже кілька днів поспіль Валентин співає в центрі Хмельницького. 

“Дехто навіть слухає”

Від нашої останньої зустрічі з Валентином минув понад рік. І от, ми отримали від нього повідомлення. Хлопець запросив на свій перший виступ в центрі міста, початок якого близько 18 години. Анонсував, що буде виконувати 10 пісень. Сказав, що за тривалістю концерт може затягтися трохи більш як на годину. Локацію Валентин обрав ту, де звикли зустрічатися всі хмельничани - біля “Либідь Плази”. Прийшли туди й ми. Як Валентин співав, дивіться на відео.

Під час виступу Валентин поклав біля себе білого капелюха. Із такими зазвичай співали у відомій раніше програмі “Караоке на майдані”. У руках хлопець тримав білий аркуш паперу з текстом композицій. До речі, серед його репертуару лише іноземні пісні. 

Здалеку розгледіти напис на папері було важко. Тож поки Валентин співав, хмельничани підходили ближче й розглядали, що ж там написано. У той день хлопець зумів зібрати 151 гривню 45 копійок.

Вже наступного дня, близько 18 години, босий знову почав співати. Проте змінив локацію й перейшов на Проскурівську. Своїм концертом він заробив 175 гривень 50 копійок. Отож, в такий спосіб вокаліст провів вже три вечори в центрі Хмельницького. Каже, кидають гроші переважно жінки. За його словами, вікова категорія тих, хто звертає на нього увагу - 30-35 років. “Дехто навіть слухає і ставить питання”, - каже хлопець. 

“Спочатку заробляв привітаннями в Instagram”

Валентин нам розповів, що йому бракує коштів на життя. Основна його потреба - це інсулін. Адже з 13 років у хлопця цукровий діабет. Він має категорію “інвалідності” й згідно з нею отримує пенсію. Мешкає сам. Каже, що ледве зводить кінці з кінцями. 

Аби вистачало на прожиття, Валентин заробляв за допомогою соцмереж. В Instagram він записував привітання зі святами. Робив це за гроші. До вартості входили вітальні слова та пісня. Згодом почав роботи те саме, але безпосередньо тет-а-тет.  Розповідає, що у такий спосіб його замовляли частіше, ніж в “онлайні”.

А от на іншу роботу хлопець ходити не може. Каже, що для нього проблемно прокидатися вранці. Адже він не висипається й в результаті, виконує свої обов’язки неякісно.

Через те, що звичайна робота хлопцеві не підходить, він вирішив заробляти на ліки вокалом. Валентин говорить, що в такий спосіб вдається зібрати на шприц-ручку інсуліну та смужки для глюкометра. Тому співати хлопець продовжить й надалі. Робитиме це щовечора, на “стометрівці”. Початок орієнтовно о 18 годині. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (54)
  • Олена Гаврилова

    Не бачила його ніразу

    Your manual for Понимания и самореализация reply Олена Гаврилова

    Олено, я виходжу зазвичай в 18:30 і до 21:00.
  • Alex Fort

    vsim.ua приберіть нарешті свою авторизацію ви лише зменшуєте цим свою аудиторію
  • Marina Amika

    Серед робочого люду мають бути і поети (співаки). Йому так зручно жити - то й на здоров’я.
  • Дзюба Олег

    Флешмоб
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up