Через відмову батьків понад 6 тисяч дітей залишилися без вакцинації

Через відмову батьків понад 6 тисяч дітей залишилися без вакцинації
Фото ілюстративне
  • Саме така кількість дітей немає щеплень від кору на Хмельниччині. 
  • Регіон залишається одним із перших по спалаху цієї хвороби.
  • Наразі в області вакциновано лише 50,3 % дітей.

Хмельниччина є однією із перших областей України по кількості хворих на кір. З початку року в регіоні було зафіксовано 20 спалахів на кір. Через це до міста приїжджала навіть Уляна Супрун зі спецоперацією проти хвороби. З проблемою вирішили боротися завдяки щепленням. У квітні поточного року зібрали спеціальну комісію на якій склали календар додаткових щеплень від кору. 

Тоді запланували вакцинувати  27 891 особу. Із них 17 107 - діти. Про це повідомили на сайті Хмельницької обласної державної адміністрації. 

Обов’язкове щеплення запланували провести серед вчителів та педагогів, а також інших працівників закладів освіти. Щепити мали і студентів. Загалом це 10 784 особи.

Відео дня

З дорослими план перевиконали. Було вакциновано  11 229 дорослих або 104, 1%. А от з дітьми так не вийшло. Від щеплень відмовилися  батьки 6363 дітей. 

При цьому медичні протипоказання з них мали лише 213. 

Відомо, що в Україні почали діяти нові правила, згідно яких у школу пускатимуть лише з повною картою щеплень. На домашньому навчанні можуть залишитися понад 6 тисяч дітей із Хмельниччини. 

Друзі, а що ви думаєте про обов'язкову вакцинацію для дітей? 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Раиса Кулакевич

    Делая прививки детям -  за последствия никто не отвечает,  нет никаких гарантий, что из вашего ребёнка не сделают инвалида, нет дополнительных обследований перед введением вакцины, нет ДОВЕРИЯ, что кто-то вообще заинтересован видеть здоровым вашего ребёнка......
  • Оксана

    Моя дитина робила всі щеплення по календарю і , дякувати Богу, все було нормально. Я вважаю ,самі  страшні наслідки можуть бути, якщо не дай Бог, підчепити якусь страшну хворобу. Дай Бог всім здоров,я.
  • Юрій Петрович

    Якби була якісна, перевірена вакцина, яка не дає наслідків від її використання, то жодних проблем не було б!!!! Найкращий приклад - хай вколять своїм дітям, і приклад покажуть, а також наслідки!!!

    А так комусь слід "спихнути" сумнівної якості вакцину з непередбачуваними наслідками, бо їй виходить термін придатності. А кошти (немалі) на нову партію "горять", бо ще попередню не "спихнули"!!!

    Отже метушаться і дзвонять у всі дзвони!!!

    Xxxx reply Юрій Петрович

    Все правильно пишите; щеплять невідомо чим і саміж розносять той вірус!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up