Через відмову батьків понад 6 тисяч дітей залишилися без вакцинації

Через відмову батьків понад 6 тисяч дітей залишилися без вакцинації
Фото ілюстративне
  • Саме така кількість дітей немає щеплень від кору на Хмельниччині. 
  • Регіон залишається одним із перших по спалаху цієї хвороби.
  • Наразі в області вакциновано лише 50,3 % дітей.

Хмельниччина є однією із перших областей України по кількості хворих на кір. З початку року в регіоні було зафіксовано 20 спалахів на кір. Через це до міста приїжджала навіть Уляна Супрун зі спецоперацією проти хвороби. З проблемою вирішили боротися завдяки щепленням. У квітні поточного року зібрали спеціальну комісію на якій склали календар додаткових щеплень від кору. 

Тоді запланували вакцинувати  27 891 особу. Із них 17 107 - діти. Про це повідомили на сайті Хмельницької обласної державної адміністрації. 

Обов’язкове щеплення запланували провести серед вчителів та педагогів, а також інших працівників закладів освіти. Щепити мали і студентів. Загалом це 10 784 особи.

Відео дня

З дорослими план перевиконали. Було вакциновано  11 229 дорослих або 104, 1%. А от з дітьми так не вийшло. Від щеплень відмовилися  батьки 6363 дітей. 

При цьому медичні протипоказання з них мали лише 213. 

Відомо, що в Україні почали діяти нові правила, згідно яких у школу пускатимуть лише з повною картою щеплень. На домашньому навчанні можуть залишитися понад 6 тисяч дітей із Хмельниччини. 

Друзі, а що ви думаєте про обов'язкову вакцинацію для дітей? 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Раиса Кулакевич

    Делая прививки детям -  за последствия никто не отвечает,  нет никаких гарантий, что из вашего ребёнка не сделают инвалида, нет дополнительных обследований перед введением вакцины, нет ДОВЕРИЯ, что кто-то вообще заинтересован видеть здоровым вашего ребёнка......
  • Оксана

    Моя дитина робила всі щеплення по календарю і , дякувати Богу, все було нормально. Я вважаю ,самі  страшні наслідки можуть бути, якщо не дай Бог, підчепити якусь страшну хворобу. Дай Бог всім здоров,я.
  • Юрій Петрович

    Якби була якісна, перевірена вакцина, яка не дає наслідків від її використання, то жодних проблем не було б!!!! Найкращий приклад - хай вколять своїм дітям, і приклад покажуть, а також наслідки!!!

    А так комусь слід "спихнути" сумнівної якості вакцину з непередбачуваними наслідками, бо їй виходить термін придатності. А кошти (немалі) на нову партію "горять", бо ще попередню не "спихнули"!!!

    Отже метушаться і дзвонять у всі дзвони!!!

    Xxxx reply Юрій Петрович

    Все правильно пишите; щеплять невідомо чим і саміж розносять той вірус!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up