Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали

Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали

#пресслужба

  • Сьогодні, 27 березня, депутати зібрались на 19-ту сесію обласної ради. 
  • Розповідаємо, які запитання розглянули і які рішення прийняли. 

Чергова сесія обласної ради і перша у цьому році. Вона відбулась сьогодні, 27 березня. Нагадаємо, попереднього разу депутати збирались 7 грудня. Отож, які питання винесли на порядок денний та які рішення цього разу приймали?

На 19-ту сесію зареєструвались 55 депутатів. Вона традиційно розпочалась з гімну України та хвилини мовчання за загиблими українцями під час війни. Також сьогодні нагородили кількох депутатів грамотами Верховної Ради. 

Найперше, оголосили про зміни у депутатському складі. 

Відео дня

Нагадаємо, у листопаді минулого року помер депутат Хмельницької обласної ради Руслан Пшибельський. Йому було 45 років. 

Депутат представляв фракцію політичної партії «За конкретні справи». Тепер до списку включили депутата цієї ж політичної сили Іллю Логіна. 

Стартувало пленарне засідання зі звіту заступника начальника Хмельницької ОВА Сергія Тюріна. Далі перейшли до депутатських запитів і розгляду запитань. Додамо, що на цю сесію їх винесли 17, це менше, ніж під час попередньої. Також додатково заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за минулий рік, а також зміни на 2024-ий. 

Зібрали найбільш цікаві запитання, за які проголосували депутати:

1. Депутатами схвалено рішення про передачу єдиного майнового комплексу Обласної фірми «Кіновідеопрокат» (кінотеатр «Планета») зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області до комунальної власності Хмельницької міської територіальної громади.

Мова йде про кінотеатр «Планета», який наразі є в підпорядкуванні обласної ради. Заступник мера Василь Новачок виступив під час цієї сесій й озвучив пропозицію про передачу будівлі у власність Хмельницької міської територіальної громади.

За його словами, «Планета» наразі занедбана, будівля багато років перебуває в аварійному стані і потребує ремонту. Аби її врятувати, з міського бюджету готові будуть виділити кошти. 

Саме це запитання викликало найбільше дискусій в обласній раді. Частина депутатів були проти передачі. В підсумку рішення про передачу таки прийняли. 

Окрім цього, проголосували також за передачу ще одного об’єкту на Білогірщині із державної власності у спільну власність. Тепер воно знаходиться в підпорядкуванні Хмельницької обласної комунальної власності. 

2. Проголосували за ліквідацію КНП «Хмельницький обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Хмельницької обласної ради. 

3. Підтримали рішення про створення комунального закладу «Хмельницький обласний центр підготовки населення до національного спротиву». 

4. Затвердили тарифи на платні соціальні послуги на 2024 рік. 

Як підсумувала голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, активне обговорення і дискусії в сесійній залі – це плюс. Мовляв, це свідчить про активну громадянську позицію депутатів. 

– Це добре і свідчить про те, що кожен з депутатів має свою активну громадянську позицію. Переконана також, що депутати можуть і мати свою активну громадянську позицію по співпраці з людьми не тільки в сесійній залі, - каже Віолета Лабазюк. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up