Депутати Хмельницької обласної ради зібрались на сесію: які питання розглядали

Депутати Хмельницької обласної ради зібрались на сесію: які питання розглядали

#пресслужба

  • Депутати обласної ради зібрались сьогодні, 7 грудня. 
  • Дізнавайтесь, які рішення розглянули і прийняли?

Сьогодні, 7 грудня, у Хмельницькому відбулась чергова сесія обласної ради. Це 18-те пленарне засідання і вже останнє в цьому році. Очолювала сесію традиційно голова обласної ради Віолета Лабазюк. Розповідаємо, скільки депутатів були присутні і які питання встигли розглянути. 

Отож, на сесію зареєструвались 56 депутатів. Як і раніше, вона розпочалась з гімну України у виконанні ансамблю “Козаки Поділля”, а також хвилиною мовчання за загиблими у російсько-українській війні. 

Також сьогодні, 7 грудня, відзначають День місцевого самоврядування. Відтак сесію розпочали із привітань та нагородження депутатів міських, районних та обласних рад.

Далі заслухали звіт голови обласної ради Віолети Лабазюк,  а згодом перейшли до розгляду питань. Їх в порядку денному було 24, а також включили депутатські запити та обговорення обласного бюджету станом на 1 грудня 2023. Зібрали найбільш цікаві питання, за які проголосували депутати:

  • Підтримали депутатський запит щодо вжиття заходів з відновлення та збереження витоку Південного Бугу;
  • Перейменували комунальний заклад “Хмельницький обласний центр з організації роботи по обробці інформації та фінансування соціальних програм”;
  • Проголосували за Порядок використання коштів обласного бюджету, що виділяються для надання фінансово-кредитної підтримки суб’єктам підприємництва;
  • Підтримали план роботи Хмельницької обласної ради на 2024 рік;
  • Підтримали клопотання перед Головою ВРУ про нагородження Олени Лемещук Почесною грамотою Верховної Ради;
  • Підтримали клопотання перед Головою ВРУ про нагородження Тетяни Зеленко Почесною грамотою Верховної Ради.

Окрім цього, як ми зазначали вище, депутати заслухали інформацію директора департаменту фінансів щодо обласного бюджету. 

За словами Віолети Лабазюк, всі винесені на сесії питання, опрацювали й проаналізували спільно з профільними департаментами обласної військової адміністрації. Загалом за підсумками засідання голова обласної ради зазначила наступне:

-  Сьогодні до розгляду депутатів на 18-ту сесію було запропоновано 24 питання порядку денного. Всі питання, які я виношу на розгляд сесії, аналізуються в комунікації з профільними департаментами при обласній військовій адміністрації, чи немає порушень, чи є необхідний пакет документів. Також мала можливість традиційно прозвітувати перед депутатами безпосередньо про свою діяльність, зазначити ключові моменти, над якими ми сьогодні працюємо. Це й підтримка закладів комунальної власності обласного підпорядкування, в тому числі закладів охорони здоров’я, - каже Віолета Лабазюк.

Мова йшла і про медичну реформу, в рамках якої цьогоріч об’єднали деякі заклади, які в подальшому надаватимуть кращу й більш висококваліфіковану допомогу тим людям, які будуть звертатись до медичних закладів. 

Окрім цього, голова обласної ради розповіла і про підтримку ветеранів війни і програми, які розробляються для подальшої соціалізації захисників. 

-  Два тижні тому ми ініціювали приїзд міністерки соціальної політики Оксани Жолнович. Адже на сьогодні в нас зростає кількість незахищених верств населення і внутрішньо переміщених осіб, які теж отримують певні соціальні пільги. Ми проговорювали з міністеркою пакети, які спрямовані на підтримку саме ветеранської спільноти в тилових регіонах, як наша Хмельниччина. Це хлопці, які зазнають травм і повертаються з передової без кінцівок, але вони хочуть бути активними учасниками нашого суспільства, відновлювати Україну. Тому напрацювали такі напрямки як їх навчання та перекваліфікація, аби наші воїни могли швидше соціалізуватися. 

Як додає Віолета Лабазюк, не менш важлива частина роботи зараз - залучення міжнародного фінансового ресурсу. Це комунікації з іноземними партнерами, підписання меморандумів й співпраця з містами-побратимами. 

Зазначимо, що в цьому році засідань в обласній раді поки не планують. Попередньо, наступну сесію обласної ради проведуть вже в наступному році. 

Читайте також:

Був депутатом 4 місяці. Хмельницьку міськраду залишає Сергій Бабій

Коментарі (14)
  • Константин Лентяйко

    Ото нарішали)
  • Pavel Kondrashov

    Жодного питання про війну, про допомогу армії, жодного питання про корупційний скандал чоловіка лобазючки і висловити їй недовіру. Жодного питання про злиденне життя своїх виборців. Зате як шикарно слухати в живий ансамбль " Козаки Поділля" і вирішувати питання без яких не обійдеться Хмельниччина.
  • Педосюк Тетяна

    Держи морди
    Щоб гроші зібрати лабазюку
  • Иван Соколов

    Мают відчитуватися перед народом.

keyboard_arrow_up