Чи демонтують бюст Пушкіну в Полонному? Запитали в міській раді

Чи демонтують бюст Пушкіну в Полонному? Запитали в міській раді
  • На Хмельниччині триває декомунізація.
  • У містах і селах змінюють радянські назви вулиць, демонтують пам’ятники російським діячам.
  • Тим часом у Полонному досі залишається бюст Пушкіну. 
  • Розповідаємо, чи планують його зносити. 

На вимогу законодавства декомунізація в Україні була розпочата ще у 2015 році. Та до цього часу залишки радянської ідеології все ж залишилися на Хмельниччині. 

Після 24 лютого змінювати радянські назви вулиць та демонтовувати відповідну символіку й пам’ятники стали активніше. Скажімо, в Хмельницькому перейменували низку вулиць. Зокрема - Гагаріна змінили на Героїв Маріуполя, Толстого - на Святослава Хороброго, Хотовицького - на Івана Пулюя та інші. 

Крім того, нещодавно на Кам’янецькій прибрали радянський танк Т-34. Розмови щодо його демонтажу продовжувалися тривалий час. Одні хмельничани виступали за знесення танку, інші - проти. Раніше міський голова Олександр Симчишин розповідав, що прибирати його не будуть, оскільки він «ідентифікований як український». Адже розроблявся у Харкові, там же виготовлена частина екземплярів. Та в результаті з Кам’янецької танк все ж вирішили прибрати. Більше про його історію дізнавайтеся в матеріалі за посиланням.

Відео дня

Бюст Пушкіну в Полонному встановили в 1969 році

Цього тижня у соцмережах розгорнулися нові дискусії щодо демонтажу бюста Пушкіну, що в Полонному. До місцевої влади із листом звернувся громадянин, на ім'я Вадим Поздняков. Саме він порушив питання щодо пам’ятника, що досі стоїть на вулиці Новополонська. За інформацією з відкритих джерел, бюст російському письменнику встановили там у 1969 році. 

В результаті, Вадиму Позднякову надійшла відповідь щодо демонтажу:

Лист оприлюднив на своїй сторінці у Facebook місцевий активіст Андрій Попик. Відповідь про демонтаж за умови наявності коштів змусила хмельничанина звернутися до міського голови Полонного Франца Скримського. “Бо якщо керівники громад досі не зрозуміли, що таке руZZкій мір та його символи, то треба робити так, щоб у них пригорали сідниці”, - написав активіст. 

Так, у листі Андрій Попик зазначив: 

Що відповідають в Полонській міській раді

Щоб дізнатися, чи будуть зносити бюст Пушкіну, журналістка vsim.ua звернулася до міської ради. Поспілкуватися із міським головою, Францом Скримським, не вдалося. Вчора, 8 грудня. він перебував на лікарняному. Це повідомив секретар, на ім’я Максим. Разом із тим, журналістка поставила питання щодо бюста. На що згодом отримала відповідь:

Нагадаємо, що 30 листопада у Шепетівці врешті демонтували пам’ятник Миколі Островському. Монумент планували знести ще до 1 липня 2022 року. Проте аж до кінця осені зробити цього не могли. Більше про цю історію дізнавайтеся тут - У Шепетівці демонтують пам’ятник Миколі Островському: що відомо.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Тетяна Чернова

    От біда 😀. Пам'ятник головному терористу досі стоїть🤣🤣🤣
  • Читач23

    Скиньте на демонтаж, або офіційно попросіть відомого в районі підприємця. І які взагалі кошти треба ? - що крана не знайдеться в районі?
  • Читач96

    Скоро того Жопика демонтують
  • Ґном Віктор

    Пушкін все життя прожив у Полонному і пам'ятник йому має бути у місті.Це нормально?Скажіть.Скільки пам'ятників українцям на території московії?Хто скаже?Ніхто.Бо таких немає.

    Lena Selezneva reply Ґном Віктор

    Т.Г Шевченко народився і все життя прожив у Римі. Ну ви в курсі,так? Вчилися у школі певно колись трохи....То саме тому у Римі у 1973 году відкрито пам"ятник Шнвченку

keyboard_arrow_up