Чим запам'ятався 2022: кращі меми минулого року (ФОТО, ВІДЕО)

Чим запам'ятався 2022: кращі меми минулого року (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з просторів Google
  • Минулого року сталося чимало чимало подій. Кожна з них залишила свій слід у мемах та жартах. 

  • Так українці підтримували один одного під час війни. Тож пригадаймо над чим жартували під час війни у 2022 році. 

2022-й нарешті закінчився. Він безперечно став одним із найважчих в історії України. Страшних та героїчних років. Ми здивували увесь світ, та й, мабуть, самих себе і показали, що українців не перемогти. 

Місяці боротьби з російськими окупантами, волання сирен, страху та відчаю відобразилися на почутті гумору. Навіть під час війни наш народ підіймає свій бойовий дух за допомогою жартів та приколів.

Меми дали мільйонам українців моменти колективної радості у цей важкий час. Звісно, більшість з них про війну. Ми підібрали для вас найкращі меми 2022 року та погрупували їх за тематикою. Пропонуємо разом зі vsim.ua пригадати над чим жартували українці в минулому році. 

Відео дня

«Русский военный корабль, иди нах*й»

Уже культова фраза, яка стала одним із головних мемів року, та фактично задала тон цієї війни. «Русский военный корабль, иди нах*й» — це відповідь українських прикордонників з острова Зміїний, яку 24 лютого почув у відповідь російський крейсер «Москва» на пропозицію здатись. Вона лягла в основу пісень, першої воєнної марки. Стала крилатою для українців, а для того ж таки воєнного корабля — пророчою. 

Повітряна тривога

Ворог подбав про те, аби українці кожної області переконались, що повітряна тривога — це не жарти. Однак, сирени вже, на жаль, стали частиною нашого побуту. Тож замість сумувати чи лякатися коли чуємо бентежний звук — українці почали генерувати меми, які дуже точно описують думки людей, коли вони чують виття сирен.

Чорнобаївка

Невеличке село в Херсонській області прославилось тим, що в ньому 26 разів Збройні Сили України перетворювали на попіл росіян та їхню техніку. Населений пункт став легендою, а окупанти досі бояться навіть згадки про це село.

«Доброго вечора, ми з України», — Віталій Кім

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації прославився на початку березня. Він став одним із «крашей» повномасштабної війни. У своєму телеграм-каналі Віталій Кім досі вітається фразою «Доброго ранку/вечора! Ми з України» та доповідає про поточну обстановку в своєму стилі. 

«Откуда готовилось нападение на Беларусь»

Абсурдна розмова Олександра Лукашенка з Володимиром Путіним від 11 березня стала об'єктом тролінгу в мережі. Превентивний Лукашенко з його «мапою», який заявляв, що якби «спецоперація» не почалася 24 лютого то Україна нібито першою мала б напасти на Білорусь. До слова, Лукашенко став автором не лише мемів про «нападение на Беларусь», а й багатьох інших за участю свого соратника путіна.

Арешт Медведчука

У День космонавтики, 12 квітня, Володимир Зеленський повідомив, що СБУ затримало «кума путіна» Віктора Медведчука. Він просидів під арештом в Україні, а згодом його вигідно обміняли на 215 українських полонених. Але меми про затримання Медведчука та звернення його дружини Оксани Марченко тоді були скрізь.

Пес Патрон

Найвідоміший собака України — Патрон. Невеличкий джек рассел-тер’єр — винюхувач вибухівки. Цей спритний песик за свою роботу вже отримав нагороду «За віддану службу», став героєм пісень, мемів, реклами, мультиків для дітей та марки. Додамо, він двічі приїжджав до Хмельницького.

«Цей день настав…»

 Шоумен із Тернополя Сергій Притула під час війни став закривати неймовірні збори коштів на техніку та спорядження для ЗСУ. Так, лише за 3 дні українці скинулись в фонд Притули на 4 Байрактари замість трьох, а в результаті за ці кошти придбали річний доступ до супутника. Це стало приводом для генерації нових та нових мемів за участю тернополянина. Сама ж фраза Сергія Притули стала крилатою. 

Кримський міст

Вранці 8 жовтня в районі Керченського мосту, який з’єднує анексований півострів Крим з росією сталися вибухи. Два автомобільні прольоти були частково зруйновані, загорілося сім паливних цистерн на залізничній секції. Ну а українці згенерували на цю тему тонну мемів.

"Бавовна"

В окупований Крим та на росію ще з літа почали завозити "бавовну". Гаряче було в Керчі біля кримського моста, на військовому аеродромі в Бельбеку, в Бєлгороді, Енгельсі та багатьох інших російських локаціях. В Україні ж точаться дискусії, що це російські військові курять у невстановлених місцях, через що детонують боєприпаси.

Звільнення Херсону

11 листопада минулого року українські воїни звільнили Херсон під час масштабного контрнаступу. Спершу медіа, українські компанії, навіть Верховна Рада, а потім і користувачі стали встановлювати аватарки з кавунами. Таким чином народ продемонстрував радість від деокупації міста, яке вважається столицею кавунів в Україні.

Крадіжка херсонського єнота

Під час втечі окупантів з Херсона вони вкрали із зоопарку «Тайган» єнота. Історію прикрасили тим, що рашисти начебто його врятували. Це породило нову порцію мемів та приколів в соцмережах. 

Відключення світла

У жовтні окупанти розпочали бити по енергетичній інфраструктурі країни крилатими ракетами. За цей час відбулось 11 масованих атак. По всій країні розпочались відключення світла. Графіки відключень досі не завжди співпадають із дійсністю. Та наш народ не сумує навіть під час блекауту — він створює меми та сміється з тимчасових негараздів. 

Дистанційне навчання

Уроки онлайн не стали відкриттям для українських школярів. Такий досвід освіта пройшла під час пандемії коронавірусу. Однак справжнім викликом під час війни стали постійні відключення світла. Тож до дистанційки також вигадали масу крутих жартів.

100 тисяч мертвих окупантів

Це була новина, якої з нетерпінням від 24 лютого чекали всі. У четвер, 22 грудня, Генштаб Збройних Сил України повідомив про чергові втрати росіян — кількість ліквідованих окупантів перевищила 100 тисяч. Новина спричинила бурхливу реакцію у соціальних мережах. Вони вибухнули зображеннями з тематикою “100 тисяч”. До флешмобу доєднались приватні компанії та державні відомства. 

Звісно, це далеко не всі меми, які минулого року давали нам можливість пожартувати. Варто лише згадати бойових гусей, паляницю, ціни на сіль та нестачу бензину, українці жартували про чмоню, Ілона Маска, приїзд Анджеліни Джолі та, навіть, ядерку і вступ до НАТО. 

Пишіть у коментарях чи цікаві вам подібні підбірки, діліться враженнями та скидайте і свої улюблені меми. 

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Маріанна Дубова

    Дякую, насміялась!!!! Про деякі меми навіть не знала.

    Читач67 reply Маріанна Дубова

    меми це дуже потужний гумор, а я створила книгу мемів "Меми війни або чортова дюжина" Трегуб Ганна, і буде продовження.
  • Olga GRS

    Це бомба! Дякую! Деякі меми я і не знала

keyboard_arrow_up