Патрон приїхав у Хмельницький: деталі візиту відомого українського пса

Патрон приїхав у Хмельницький: деталі візиту відомого українського пса
  • Пес, який став всеукраїнською зіркою, приїхав у Хмельницький.
  • Де був, що робив і для чого приїжджав?
  • Про все це дізнавайтеся в матеріалі. 

Проскурівська. На годиннику близько 14:30. Впевнено й граціозно вулицею крокує той самий пес Патрон. Це джек-рассел-тер'єр, який під час війни виявляє вибухівки, закладені росіянами. Приїхав він з рідного Чернігова. У Хмельницькому гостює разом зі своїми колегами - ДСНСниками. “Патроша”, - кличуть пса. Він озирається на голос і прямує слідом за рятувальницею.

Перш ніж прогулятися Хмельницьким, пес Патрон разом із начальником ОВА Сергієм Гамалієм та працівниками ДСНС пообідали в Цукерні Потоцьких на Грушевського. Світлину із відомим собакою колектив закладу опублікував на сторінках у соцмережах. Згодом собаку відвели на стадіон “Поділля”. Там він став учасником відкритого уроку з мінної безпеки для дітей. 

На занятті пес навіть показав свій характер. А саме - гарчав, коли йому приділяли занадто багато уваги. Проте вистачало однієї штучки корму, аби вгамувати чотирилапого. Тоді він знову висовував язика й активно бігав футбольним полем. А його костюм із написом “Патрон” приваблював все більшу частину відвідувачів стадіону. Ті обступали тварину й не припиняли робити фото на свої смартфони. 

Відео дня

Вище описані події - це лише частина дня, який Патрон провів сьогодні, 10 серпня, у Хмельницькому. З самого ранку собака побував у єдиному в Україні шпиталі ветеринарної медицини. Там Патрона оглянув лікар Кирило Чумаков. Саме це було основною причиною візиту чернігівського пса у Хмельницький. 

Згодом Патрон завітав до дітей переселенців. Ті познайомилися, побавилися із твариною та дізналися більше про мінну безпеку.

Замість господаря із Патроном приїхала речниця ГУ ДСНС у Чернігівській області Ірина Щукіна. Жінка годує собаку, водить його на повідку та слідкує за ним. Розповідає, що Патрону вже три роки. Працювати із рятувальниками він почав із 6-місячного віку. Саме відтоді з твариною займаються кінологи. 

Так, ще до війни Патрон став справжньою частиною колективу ДСНСників. Працівники стали залучати тварину до роботи й побачили гарний результат. У травні цього року навіть планувалася поїздка Патрона та рятувальників на Луганщину. Однак повномасштабний наступ росіян змусив залишитися собаку в рідному Чернігові. 

Після того, як пес виявив чималу кількість вибухівок, закладену росіянами, він став справжньою зіркою. Собаці створили сторінку в Instagram. Ведуть її працівники ДСНС. Наразі за Патроном стежить 337 тисяч користувачів. Щоденно там з’являються нові відео чи фото, що збирають тисячі вподобайок. 

Господар Патрона теж є працівником ГУ ДСНС у Чернігівській області. Раніше він розповідав, що джек-рассела придбав у якості подарунка своєму синові. Проте пес обрав бути схожим на свого господаря й податися в рятувальники. 

Начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій каже, що на Хмельниччині теж є свої собаки-герої. Один із них - лабрадор, на ім'я Небраска. Пес також займається пошуком вибухівок. 

Переглядайте фото й відео з візиту Патрона в Хмельницький. 

Читайте також: “У людей над головами звисали плити”, - хмельницький комунальник, який відбудовує Чернігів

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • Helen Stadnik

    Патрон гурман😆 Пишуть він обідав в Цукерні, хто рахунок сплатив?)))
  • Valentina Kondareva

    Навколо війна,а нам з неї уже придумали шоу.Люди,схаменіться,що ви собі дозволяєте? Невже нема інших про лем,нема справжніх героїв,яких треба возити по містах,зоб люди знали їх в обличчя? А  тут гайда будемо їздити з псом...
  • Yura Gedz

    Возять бідну собаку як маникен
  • Татьяна Кравчук

    Бідний той Патрон.Хтось піариться міри не знає.

keyboard_arrow_up