Чому підтримані хмельничанами петиції “висять” без відповіді влади

Чому підтримані хмельничанами петиції “висять” без відповіді влади
Фото nikorupciji.org
  • За останні три місяці чотири петиції до хмельницької влади набрали необхідних 500 підписів.

  • Хмельничани хочуть провести напіварафон, облаштувати новий спортмайданчик, відремонтувати дорогу і привести до ладу парк відпочинку в Раковому.

  • Влада відповідей на петиції поки не надає. Чому, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Петиції – одна з форм спілкування мешканців міста із владою. Хмельничани регулярно залишають електронні звернення, в яких пропонують відкрити новий маршрут громадського транспорту або просять відремонтувати ту чи іншу дорогу. Й петиції, які набирали необхідний мінімум підписів, отримували відповідь від влади про можливість чи не можливість вирішення проблеми, якої стосується звернення.

Сайт петицій запрацював у січні 2016 року. З того часу необхідну підтримку набрало 57 петиції хмельничан. Усі, за виключенням останніх чотирьох, отримали відповіді від влади. Електронні звернення про парк у Раковому, ремонт дороги на провулку Тракторному, спортивний майданчик біля школи №8 і проведення напівмарафону досі «висять» у розділі «На розгляді». Чому на них не відповідають посадовці, журналіст vsim.ua дізнався у відділі роботи із зверненнями громадян Хмельницької міськради.

-          Порядком розгляду петицій від січня 2016 року передбачалося, що відповідь мала бути надана протягом 14 днів. Та минулого року розробили і затвердили новий Статут територіальної громади. Там передбачили, що петиція, яка набрала 500 і більше голосів, в обов’язковому порядку має розглядатися на засіданні виконавчого комітету.  Тобто, якщо раніше відповідний структурний підрозділ готував відповідь і після резолюції мером вона оприлюднювалася, то тепер цей структурний підрозділ готує проект рішення на виконавчий комітет. І він прийматиме згідно проекту відповідь по петиції. І тоді вона вже буде оприлюднюватися на сайті, - каже завідувач відділу роботи із зверненнями громадян Хмельницької міськради Анатолій Савченко.

Відео дня

Тому уже на найближчому засіданні виконавчого комітету можуть розглянути уже підтримані хмельничанами петиції. Якими будуть відповіді влади на них? Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Читайте також: Огляд петицій хмельничан за 2017 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тетяна Томчук

    Да, цікаво,а чому висять). Будемо мати надію, що це все буде виконано.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up