Від стерилізатора для кішок до вартості проїзду: огляд петицій хмельничан за 2017 рік

Від стерилізатора для кішок до вартості проїзду: огляд петицій хмельничан за 2017 рік
  • За минулий рік всього вісім петицій набрали необхідну кількість підписів і отримали відповіді.
  • Що просили у них хмельничани і як реагувала міська влада, дізнавалися vsim.ua.

Система петицій у Хмельницькому запрацювала у січні 2016 року. Відтоді на сайті e-dem.in.ua з’явилося сотні електронних звернень. Найбільш популярними вони були в перший рік функціонування системи, коли відразу 44 петиції набрали необхідну кількість голосів і отримали відповідь від чиновників. І близько такого не скажеш про 2017-ий – всього 8 петицій із підтримкою від 500 голосів.

Будівництво сучасного баскетбольного майданчику у м.Хмельницький

Першої серед усіх «вистрілила» ідея з категорії розвитку спортивної інфраструктури. Вона втілилася в рамках будівництва або реконструкції майданчиків біля навчальних закладів міста або прибудинкових територіях. Робилися вони за кошти з міського і державного бюджетів. Також, але поки лише в планах, відкриття баскетбольних полів на території стадіону «Локомотив».

Не підвищувати вартість перевезення у режимі маршрутного таксі

Тільки у місті з’явилася інформація про можливе підняття тарифів на проїзд в громадському транспорті, відразу створили петицію про те, щоб цього не робили. Вона швидко набрала підтримку. Та на владу не вплинула. Міськвиконком проголосував «за» збільшення цін на послуги маршрутників.

Відео дня

Безкоштовні туалети у торгових центрах міста

Хмельничанка Олена Цимбалюк занепокоїлась проблемою громадських вбиралень у місті. Зокрема, у трогових центрах. У петиції запропонувала, щоб вони були безкоштовні. У відповіді, яку виконувала начальник управління торгівлі Руслана Сідлецька, вказано, що вбиральні у більшості центрах є. Тому й проблеми влада в цьому не побачила.

Запровадити безкоштовний проїзд учням загальноосвітніх шкіл міста

«Жіночий антикорупційний рух» запропонував міській владі ввести для школярів безкоштовний проїзд. У відповіді, автором якої став заступник мера Андрій Бондаренко, вказано, що коштів на таке у міста немає. Оскільки саме з бюджету Хмельницького мали б повертатися кошти перевізникам, які катали б дітей. Від ідеї відмовилися.

Щодо заборони перенесення зупинки "Героїів Чорнобиля"

В міськраді почали говорити про невідповідність правилам безпеки розміщення зупинки на «Юності» (напрямок руху в центр). Мовляв, ширина дороги не відповідає вимогам. Тому вирішили подумати про перенесення зупинки до першої аптеки. Багатьом хмельничанам такі перспективи не сподобалися. І вони підтримали петицію. У відповіді не дали ствердної відповіді чи переноситимуть зупинку, чи ні. Вказали лишень, що не будуть робити це у 2017-ому.

сміттєпереробний завод

Проблема сміття вічна не лише в Хмельницькому. Один із варіантів її вирішення – будівництво сміттєпереробного заводу. Чергове звернення з такою ідеєю до влади знову набрало підтримку. Конкретики по її реалізації так і немає. Влада неодноразово звітує про зацікавленість інвесторів у заводі. Та до діла який рік так і не доходить. Невеличким зрушенням можна назвати початок установки для дегазації сміттєзвалища, яке має зменшити завантаженість полігону і ризик виникнення на ньому пожежі.

Придбання комп’ютерної техніки та добудова ЗОШ №4, вул. Тернопільська 14/2

Відразу дві проблеми підняла у петиції Вікторія Мица. Першу, а саме придбання техніки – вирішили. Для багатьох шкіл міста закупили всіляку техніку. А от із розширенням ЗОШ №4 потрібно буде зачекати. Можливість цього мають визначити шляхом проведення проектувальних робіт.

Про створення стерилізатора для кішок

Безпритульні тварини, на думку читачів сайту vsim.ua, є однією з найбільших проблем міста. Її вирішення поки розgочалося лише на папері. Міськрада проголосувала за створення комунального підприємства «Надія», яке й має зайнятися безпритульними тваринами. Воно, згідно проекту, має бути призначене для стерилізації кішок і їх тимчасового утримання. Саме цього просить автор петиції.

Низька ефективність

То ж з усіх петицій лише одна була реалізована – будівництво сучасного баскетбольного майданчика. Декілька звернень задовольнялись лише частково. Інші поки реалізовуються на словах і на папері. Слідкуйте за новинами Хмельницького і не тільки на vsim.ua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up