Чому у Хмельницькому досі немає води

Чому у Хмельницькому досі немає води
Фото ілюстративне
  • Водопровід полагодили зранку, а води досі немає. 

  • Хмельничани не перестають скаржитися на відсутність водопостачання.

  • Чому з кранів досі не потекла вода, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Черговий “водяний колапс” трапився у Хмельницькому вчора, 4 березня. По вулиці Городній сталася аварія магістрального водопроводу. Там прорвало трубу діаметром -1000 міліметрів. Щоб усунути прорив та запустити водопостачання знадобилася доба. Хоча роботи планували завершити ще вчора. 

Запускати воду у мережі почали від 7:30 з Гречан. За словами речника МКП “Хмельницькводоканал” Сергія Буряківського, вода спочатку мала заповнити резервуари. Їх напередодні висушили для проведення робіт. На це знадобилося понад 2 години. Тобто до 10:00 з кранів мало покапати. Але в більшості мікрорайонів цього не сталося. Про це почали писати стурбовані містяни у коментарях на нашому сайті. 

Відео дня

У водоканалі пояснили, що для заповнення системи потрібен час. Спочатку її отримають мешканці квартир, які розташовані на перших поверхах висоток. До верхніх поверхів вона надійде за ланцюжковою реакцією. Тому, можливо, з’явиться не раніше ніж за 2-3 години. До того ж наразі воду подають під змінним тиском у різних мікрорайонах. Це сповільнює процес. 

Наразі працівники водоканалу вже запустили станцію у Південно-Західному мікрорайоні. Однак, за словами речника водоканалу, мешканці цього мікрорайону, а ще мікрорайонів Добове та Ружичної орієнтовно отримають воду ближче до вечора. Центральна частина міста відновить повноцінне водопостачання, за прогнозами МКП “Хмельницькводоканал”, вже за кілька годин.

ОНОВЛЕНО: 

Станом на 13:17 МКП “Хмельницькводоканал” повідомив, що в Ружичній і в Дубовому вода з кранів вже потекла. Також, за їх даними, в цілому по місту тиск нормалізувався. Повідомлення ми перевірили: на Володимирській, 109 водопостачання дійсно є. 

Опитування

А у ваших оселях вже потекла вода з-під кранів?

Читайте також: Коли у Хмельницькому відновлять водопостачання

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Vladimir Tim

    А що воду відключали?
  • Люда Боднар

    Львівська є
  • Elena Rovi

    Львівсе шоссе, на 9 поверсі ледь ледь тече вже годину як. Але цікаво чому батареї стали холодними ? вночі ще ледь ледь теплилися, а з раньку льдяні у всьому домі (
  • Ілона Попель

    Подільська є
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up