Чотири місяці боролась за життя. Померла 25-річна дівчина, яка потрапила в ДТП в Кам’янці

Чотири місяці боролась за життя. Померла 25-річна дівчина, яка потрапила в ДТП в Кам’янці
Фото КПУ імені Огієнка
  • Аварія трапилась на “зебрі” біля залізничного мосту.

  • Автомобіль збив молоду дівчину — Мар’яну Турніцьку. 

  • Вона перебувала в комі в реанімації, а знайомі шукали в соцмережах їй донорів крові. 

  • Вчора дівчина померла. А справу передали до суду. 

Ця дорожньо-транспортна пригода трапилась ще 3 травня в Кам’янці-Подільському. Того дня біля залізничного мосту на пішохідному переході автівка збила людину. 

Кома, реанімація, смерть

Постраждалою виявилась 25-річна Мар’яна Турніцька. Наступного дня її рідні повідомили, що дівчина потрапила в реанімацію в тяжкому стані. Вона була в комі, а близькі шукали для неї донорів крові. 

Згодом Мар’яну перевезли до реанімації обласної лікарні. Ще 7 вересня для неї шукали донорів крові. Про це відомо із допису в спільноті Мій донор. А 11 вересня Мар’яна померла. Таку інформацію vsim.ua підтвердила речниця управління Нацполіції в Хмельницькій області Інна Глега. За її словами, слідчі ще наприкінці липня передали обвинувальний акт до прокуратури. 

Відео дня
Мар'яна Турніцька. Фото з соцмереж

Яке покарання загрожує водію?

Нагадаємо, Мар’яну Турніцьку збив автомобіль “ВАЗ 21101”. За кермом був 52-річний водій. Одразу після ДТП пішохідка втратила свідомість. Її з важкими травмами доставили у реанімацію Кам‘янець-Подільської міської лікарні.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Того ж дня водія затримали та оголосили йому підозру.

В прокуратурі vsim.ua розповіли, що справа ДТП вже знаходиться в суді. В зв’язку зі смертю постраждалої її не перекваліфіковуватимуть. Зміниться тільки формулювання. Частина 2 статті 286 ККУ звучить так: “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження”.

Згідно інкриміновані статті винуватцю ДТП загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Додамо, ділянка біля залізничного мосту в Кам’янці-Подільському є небезпечною зоною. У коментарях дописів про аварію в соцмережах місцеві пишуть, що там "водії літають, пішоходи думають що безсмертні", "водії на Хмельницький наче «взлітають», постійно порушуючи ПДР, здійснюють обгін там, де заборонено". Про те, що аварії на цій ділянці трапляють часто підтвердили й в поліції. 

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Надя Шевчук

    Світла пам'ять..... Царство небесне.
  • Maksim Maksimovich Marcus

    🥺😭
  • Маша Маша

    Земля пухом та царство небесне 😢
  • Таня Вендера

    Вічна пам'ять

keyboard_arrow_up