ДБР завершило розслідування авіакатастрофи в Броварах, в якій загинули хмельничани

ДБР завершило розслідування авіакатастрофи в Броварах, в якій загинули хмельничани
Фото зі сторінки МВС України
  • Слідчі відновили похвилинно день авіатрощі, в якій загинули хмельничани -  міністр МВС Денис Монастирський та заступниця керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк. 
  • Підозру повідомлено п’ятьом посадовцям ДСНС України.

18 січня цього року у Броварах на Київщині розбився гелікоптер надзвичайників. На момент аварії у вертольоті було все керівництво МВС. Тоді загинуло 14 людей, з них — 1 дитина. 

Серед загиблих було двоє хмельничан — міністр МВС Денис Монастирський та заступниця керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк

Наразі ​ДБР завершило розслідування авіатрощі. Зараз матеріали справи відкриті для ознайомлення підозрюваним та їхнім захисникам, а також потерпілим та їх законним представникам. Після ознайомлення матеріали будуть передані до суду.

Відео дня

Ще в серпні слідчі повідомили про підозру п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які порушили правила безпеки польотів гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України та супроводжуючі особи.

А саме:

  • начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України;
  • в.о. командира спеціального авіаційного загону;
  • заступнику командира з льотної підготовки;
  • командиру авіаційної ескадрильї;
  • начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.

Слідчі ДБР відновили похвилинно день аварії, у тому числі розшифрували «чорні скриньки». Слідство встановило, що посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

До розслідування залучались закордонні експерти, у тому числі представники французької компанії – виробника гелікоптера.

Нагадаємо - крім високопосадовців МВС та супроводжуючих їх осіб, в авіатрощі загинуло чотири жінки та малолітня дитина, які саме прийшли у садочок. До того ж 31 особа, серед яких 13 дітей, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Читайте також: «Щоденник Монастирського»: про загиблого міністра із Хмельницького зняли документальний фільм

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Любимая Натали

    Їх банально вбили, тому що заважали...все роблять гроші
  • Алексей Малюта

    Хто повірить у такий жахливий обман ??? Правди НІХТО і НІКОЛИ не взнає... хоча самі винуватці досі при портфелях і при владі......просто знайшли "стрелочніків". Ви хоча би ДСНС не ганьбили. Там дійсно професіонали високого рівня.
  • Антоніна Миколай Гуменюк

    І на тому -велика  КРАПКА ...
  • Олекса Шумейко

    В МВС випадкових людей не буває. Міністр людина системи. Жінок і

    дитину  шкода.

keyboard_arrow_up