Деражнянський суд стягнув 209 тисяч з випускника медичного вишу

Деражнянський суд стягнув 209 тисяч з випускника медичного вишу
  • Студента-медика після закінчення університету відправили працювати хірургом у Шепетівську лікарню. 

  • Він мав відпрацювати 3 роки за направленням. Але через місяць звільнився. 

  • Медуніверситет подав до суду. 

У Хмельницькій області судили випускника Івано-Франківського медичного університету. Молодика зобов’язали виплатити вишу 209 тисяч гривень. Стільки коштувало його навчання у закладі. Про це йдеться у рішенні Деражнянського районного суду.

Згідно документу, в серпні 2014 року студент отримав перепустку на навчання на медичному факультеті Івано-Франківського медичного університету. Він потрапив на бюджетну форму навчання, уклавши з вишем договір про навчання.

За умовами договору, після випуску цей студент мав працевлаштуватися за направленням і відпрацювати не менше трьох років після закінчення інтернатури. Якщо він цього не зробив, то мав повернути всю суму вартості свого навчання у медуніверситет.

Відео дня

У червні 2020 року студент випустився і його направили на роботу до Шепетівської центральної райлікарні на посаду лікаря-хірурга. Але вже за місяць він звільнився з медзакладу за власним бажанням. А відтак — порушив умови договору.

Медзаклад подав судовий позов. Суд присудив йому сплатити заборгованість на суму 209 тисяч 102 гривні за навчання на "бюджеті" та ще 3 136 гривень судових витрат. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Mariya Samkova

    Рахую вірно, бо треба відпрацювати, якщо укладена угода.

keyboard_arrow_up