Лабазюка відправили під арешт: як він це коментує

Лабазюка відправили під арешт: як він це коментує
Фото зі сторінки Сергія Лабазюка у Facebook
  • Нардепу Сергію Лабазюку обрали запобіжний захід.
  • Як він коментує справу з хабарем?
  • Дізнавайтеся деталі в цьому матеріалі.

Сьогодні, 28 листопада, Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід народному депутату України Сергію Лабазюку. А саме - тримання під вартою в Київському слідчому ізоляторі до 21 січня 2024 року.

Також суд встановив розмір застави, за умови внесення якої нардеп може перебувати за межами СІЗО. Це 40 мільйонів 260 тисяч гривень.

Передісторія

За інформацією Національного антикорупційного бюро, у серпні цього року Сергій Лабазюк звернувся до топпосадовця Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, яке також називають Міністерством відновлення. Відомство очолює Олександр Кубраков, який також є віцепрем’єрміністром з відновлення України.

Відео дня

Сергій Лабазюк просив дати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на загальну суму в мільярд гривень. За це пообіцяв 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії, яка мала стати підрядником - “Ю Ар Ді Українські дороги”.

Згодом (коли саме, в НАБУ не повідомили) компанії Сергія Лабазюка перерахували 50 мільйонів гривень за відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України. Після цього нардеп через довірену особу передав керівнику Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму обіцяний відсоток — 150 тисяч доларів. Це близько 5,7 мільйона гривень за теперішнім готівковим курсом. У цей момент довірену особу нардепа й викрили. 

У самого Сергія Лабазюка пройшли обшуки. Обом їм повідомили про підозру за частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу (. Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Нардепу може загрожувати від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без неї.

Як все коментує Лабазюк

На своїй офіційній сторінці у Facebook Сергій Лабазюк написав допис про всю вище описану історію. Як він сам це коментує - подаємо далі дослівно:

Більше про цю історію дізнавайтеся в окремих матеріалах:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Сергій Мельник

    Скоро вийде, непереживайте))) всі свої, все куплено. Буде і далі продовжувати свій праведний шлях))

    Андрей Гришнюк reply Сергій Мельник

    Уже вийшов
  • Владимир Александрович

    спіймали лиса за хвіст.

    нешановні їжаки-ботозгойдувачі, місце вам нешанові десь біля параші
  • Анатолій Пахолок

    Уся Волочищина під його  ковпаком, а м. Хмельницький , тут все '' схвачено''

    Читач47 reply Анатолій Пахолок

    І що? Заздриш, що не під твоїм ковпаком? Він з 19 років займається бізнесом. Він не з заможної сімї. Він добився всього своїм розумом і працею. Якщо бізнесмен не дасть хабаря, то бізнес його зупиниться. ПрацівникЦе так само якщо людина захворіє і не дасть хабаря, то лікувати її не будуть. Так само дитину не візьмуть у дитсадок, школу, якщо батьки не дадуть хабаря. І так усюди. Тотальна корупція, хабарництво. Саджати потрібно тих хто провокує і бере хабарі, а не тих хто дає. Останні змушені давати хабарі, а не тому що так дуже хочуть поділитись з хабарниками своїми грошима чи грошима своїх працівників, покупців і т.д. Правда на боці Лабазюка. Правда перемагає.
  • Андрей Гришнюк

    Ану побільше підтримки, взяли ні за що....

    Уже Ахметова підтримували і що далі,за один сезон як світло нам вимикали,ренатік заробив мільярд.

    Та ні,ну ви що,сірожа молодець,людям роботу давав, подарунки дітям роздавав,а де ті гроші взялися нічого не хвилює ні,що в одних забрали,а інших нагодували.

    То нормально, значить в нас вся ВР чесні і справедливі (святі) їх не можна чіпати....

    Читач47 reply Андрей Гришнюк

    В кого забрали, фантазер? Лиш би ляпнути? Людина з 19 років заробляє гроші, іншим людям дає роботу з нормальною зарплатнею.

    Андрей Гришнюк reply Читач47

    Не заробляє,а обкрадає!

    А за таких безглуздих,ще й далі буде все як є в державі

keyboard_arrow_up