До благодійного забігу на Прибузькій долучилось майже півтори тисячі людей (ФОТОРЕПОРТАЖ)

До благодійного забігу на Прибузькій долучилось майже півтори тисячі людей (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • На перехресті Прибузької і Старокостянтинівського шосе влаштували масштабний забіг.
  • Хмельничани долучились до академкросу прикордонників й військових. 
  •  Як це було, переглядайте у фоторепортажі. 

Субота, 22 квітня. Для багатьох хмельничан цей вихідний розпочався із масштабного забігу. Із самого ранку сотні людей прямують на перехрестя Прибузької і Старокостянтинівського шосе. Рух тут обмежений. 

Благодійний забіг у Хмельницькому влаштовують не вперше. До слова, наприкінці березня активісти влаштували масовий забіг на підтримку новоствореного батальйону “Штурм”. Як це було, пропонуємо переглянути у репортажі. Додамо також, що на зібрані тоді кошти закупили дрони для військових.  

Цієї суботи хмельничани мали змогу долучитись до великого академкросу прикордонників. Мета - підтримати таким чином бойові підрозділи 15-го мобільного прикордонного загону “Сталевий кордон” Гвардії Наступу. 

Відео дня

За словами організаторів, станом на ранок для забігу зареєструвались близько 1400 людей. 

До слова,  аби взяти участь у заході, учасники реєструвались - попередньо або прямо на місці. За зібрані кошти при онлайн-реєстрації  вже вдалось придбати тепловізори, Starlink, монітори і планшети для прикордонників 15-го загону. 

Бігли усі - повний склад Національної академії Державної прикордонної служби, в тому числі керівництво, офіцери й курсанти. Окрім цього, забіг підтримали й інші воїни. 

Доєднались й багато цивільних хмельничан - дорослі та навіть діти. Останні щоправда бігли дещо меншу дистанцію на Прибузькій. 

За словами ректора НАДПСУ Олександра Луцького, станом на 12-ту годину в заході взяла участь академія в повному складі. Загалом пробігли близько трьох тисяч людей. Курсантам й офіцерам обіцяють врахувати результати в залік фізичної підготовки. 

  • Те, що ми можемо робити тут - дякуючи нашим воїнам, які на даний час боронять нашу державу. Кожен з нас має лягати з думкою про те: “що я зробив сьогодні для перемоги?”. На превеликий жаль, ми щоденно втрачаємо, в тому числі й випускників нашої академії. На даний час 7 випускників академії удостоєно найвищого звання - Герой України. Один із випускників - оборонець Азовсталі. Для того, щоб не потрапити в полон до ворога, підірвав себе разом із радіостанцією, яка могла перейти окупантам. Останні його слова були “Слава Україні!”  Про це ми маємо пам'ятати, - каже Олександр Луцький.

Перед благодійним забігом всі присутні вшанували загиблих воїнів і цивільних, які віддали життя за Україну. 

До слова, у Хмельницькому вже анонсують наступний благодійний забіг для силовиків. Дату та час обіцяють повідомити згодом.

А поки переглядайте фото з благодійного забігу “Сталевий кордон”. Шукайте на світлинах себе та знайомих.


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Богдан Хмель

    З пузом тяжко бігати

keyboard_arrow_up