Добре поїжте і не забудьте гумові капці: поради хмельничанам, які ще не купались

Добре поїжте і не забудьте гумові капці: поради хмельничанам, які ще не купались
  • На Водохреща хмельничани активно пірнають у крижану воду
  • Люди переконані, що після такого купання захворіти неможливо
  • Краще перестрахуватись. Як правильно занурюватись у воду і кому цього робити не можна.

 

Пірнання в ополонку не втрачає популярності. Хмельничани беруть з собою дітей, рідних і близьких. Занурюються всі. Люди вірять, що вода цього дня має цілющі і лікувальні властивості. Однак як правильно купатись, щоб не було загрози для здоров’я? 
Лікарі переконують, подібні процедури взимку – це великий стрес. Тому потрібно перед цим підготуватись і поступового загартовуватись.  Спочатку треба ознайомитись з протипоказаннями:

  • серцево-судинні захворювання,
  • запалення нирок,
  • хвороби дихальних шляхів і бронхо-легеневої системи,
  • гінекологічні захворювання,
  • епілепсія, 
  • захворювання нервової системи
  • шкірні захворювання
  • проблеми зі щитовидною залозою.
  • запальні захворювання носа, горла і вух, грип

Якщо маєте кілька з перелічених захворювань, від купання краще відмовитись. 

Процедура для загартованих

Відео дня

До свята радять ретельно готуватись. Бажано було б за тиждень. До прикладу, обтиратись змоченим у холодній воді рушником чи приймати прохолодний душ.

Якщо ви готові, слід озброїтись шапочкою, рушником, гумовими капцями. Адже босоніж на снігу ноги оніміють від холоду. Перед зануренням бажано ситно поїсти. Ні в якому разі не заходити у воду напідпитку. Потрібно взяти з собою рушник. Перед пірнанням зробіть зарядку, аби розігріти тіло. 
Купатись слід бажано у присутності медичної допомоги і рятувальної служби.

Читайте також: Хмельничани, щоб скупатись в ополонці, відпрошуються з роботи (ФОТО)
 

Не більше 10 секунд
Заходити у воду треба в середньому темпі. Якщо йти дуже повільно, можна встигнути серйозно обморозитися, якщо дуже швидко – це може викликати різкий підйом тиску. Не стрибайте і не пірнайте різко у воду. Коли зайдете по коліна, вмийтеся і продовжуйте занурення. Стежте за тим, аби діти не купалися у холодній воді без нагляду дорослих.
Найголовніше, перебувати у крижаній воді бажано не довше десяти секунд. Трьох занурень буде достатньо. Після виходу відразу розітріться рушником, тепло одягніться і випийте теплого чаю.

Нагадаємо, у Хмельницькому для купання облаштували три місця - біля кафе "Малібу" на міському пляжі, біля обласної федерації "Спартак" та за міським пляжем.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up