Ексдепутата Харкавого мобілізували. Його засудили за вимагання хабаря

Ексдепутата Харкавого мобілізували. Його засудили за вимагання хабаря

Миколу Харкавого визнали винним у закінченому замаху на шахрайство та підбурюванні до надання 50 тисяч доларів хабаря і засудили на 7 років.  

Деталі справи

У червні 2017 року чи не головною новиною у хмельницькому інформаційному просторі стало затримання депутата Хмельницької обласної ради. Його запідозрили у вимаганні 50 тисяч доларів хабаря. За таку суму він мав посприяти продовженню контракту для керівниці комунального підприємства «Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Славутинка» Хмельницької обласної ради.

Також депутат нібито мав посприяти будівництву ще одного приміщення спортзалу для підприємства. І обіцяв, що в заклад перевірки не навідуватимуться. Це все він мав зробити, будучи членом профільної депутатської комісії з питань будівництва, житлово-комунального господарства, інвестиційної політики, природокористування та екології. 

Затриманим виявився Микола Харкавий. Він був із політсили “За конкретні справи”. Детальніше про це читайте за посиланням. Його арештували у Кам'янці, в готелі "Гетьман". 

Відео дня

Суд 

21 січня 2022 року відбувся суд у справі Харкавого. Вироком Вищого антикорупційного суду колишнього депутата Хмельницької облради визнали винним у вчиненні закінченого замаху на шахрайство та підбурюванні до надання 50 тисяч доларів США неправомірної вигоди і засудили до 7 років позбавлення волі.

Також колишньому депутату заборонили протягом 3 років займати певні посади. А майно Миколи Харкавого має бути конфіскованим.

Мобілізація

Днями ж Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду через мобілізацію призупинила розгляд справи Миколи Харкавого. Таке рішення колегія суддів АП ВАКС ухвалила 16 листопада, повідомляє «Слово і діло».

— Судове провадження у справі за апеляційними скаргами: захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 21 січня 2022 року в кримінальному провадженні №52017000000000320 від 13 травня 2017 року зупинити до звільнення (Миколи Харкавого – ред.) з військової служби, – йдеться в документі.

Разом з тим, судді продовжили строк дії обов'язків, покладених на Харкавого, до 19 січня. Згідно документу він зобов'язаний: 

Читайте також:

Хмельницький ексдепутат Харкавий отримав 7 років ув'язнення. Нагадуємо деталі справи

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Педосюк Тетяна

    Це то чудо,що колись було начальником Хмельницької митниці.Хабарник з хабарників.
  • Юрій Гудок

    Цікавий спосіб щоб не відбувати покарання))). Таке напевне вперше в світовій історії))))

keyboard_arrow_up