Гамалій розповів де 11 жовтня збили ворожий безпілотник над Хмельниччиною

Гамалій розповів де 11 жовтня збили ворожий безпілотник над Хмельниччиною
Фото: Стопкор

Дізнавайтесь у якому районі спрацювала ППО. 

Ранок вівторка, 11 жовтня, на Хмельниччині та майже по всій території України розпочався з оголошення повітряної тривоги. В області сирени почали близько 8.00. 

Через 2 години, о 9.56 керівник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій повідомив про вибухи на території Хмельниччини. 

— В Хмельницькій області чути вибухи. Працює ППО. Бережіть себе! Залишайтеся в укриттях! — зазначив Гамалій

Відео дня

Згодом в ОДА додали, що військові над областю збили іранський безпілотник "Shahed-136". Місцеві телеграм-канали почали публікувати відео збитого дрона. 

 

І ще одне відео:

 

У середу, 12 жовтня, Сергій Гамалій уточнив де саме збили ворожий “шахід”.

— А зараз деталі, про вчорашній приліт. Вчора, 11 жовтня, сили ППО збили ворожий "Shahed-136" країни-терориста над Хмельницькою областю. Уламки впали в Шепетівському районі, — повідомив Гамалій

Він також додав, що будь-яких руйнувань, травмованих чи загиблих осіб внаслідок цього немає.

Додамо, що дрони-камікадзе «Shahed-136» — іранського виробництва. 25 серпня 2022 року західна розвідка повідомила, що росія отримала від Ірану сотні таких безпілотників. Хоч сам Іран не визнає цього, а росія маскує ці дрони під назвою “М214 Герань-2”. 

Зображення з Вікіпедії. Збитий "шахід"

Довідка:

Shahed 136 — дрон-камікадзе, виготовлений Іраном і вперше представлений 2020 року. Має дальність польоту до 2500 км та бойову частину масою від 40–50 кілограм. Імовірно, ефективна дальність польоту «Shahed-136» становить від 1000 кілометрів з можливістю доставляти бойову частину вагою 50 кілограм.

Заявлено, що максимальна дальність польоту — 2500 кілометрів. Летить такий безпілотник на висоті від 60 до 4000 м з крейсерською швидкістю 180 км/год. БПЛА має гучний двигун MD 550 або 3W, тому політ ударного дрону можливо почути за кілометри. Знищити безпілотник можна будь-яким засобом протиповітряної оборони, а виявити — за допомогою радару.

Додамо, військові зазначають, що ці безпілотники летять на низькій висоті. Відтак, їх важче виявити та збити нашій ППО. Однак, українські захисники вже майстерно збивають дрони. 
Так, лише цієї ночі на півдні збили 8 "Shahed-136".

Нагадаємо, у вівторок окупанти обстріляли "шахідами" й Вінниччину. Вони вдарили по сусідній області 2-ма дронами-камікадзе «Shahed-136».  Більше про це читайте за посиланням. 

Загалом Повітряні Сили України вчора знищили 13 безпілотників під час масштабної повітряної тривоги та ще 9 над Миколаївщиною в другій половині дня. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up