Над Хмельниччиною збили іранський дрон — Гамалій

Над Хмельниччиною збили іранський дрон — Гамалій
Фото ілюстративне

Голова ОВА повідомив, що працює ППО.

Ранок 11 жовтня на Хмельниччині та майже по всій території України розпочався з оголошення повітряної тривоги. В області сирени почали вити о 7.56. 

Через 2 години, о 9.56 керівник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій повідомив про вибухи на території Хмельниччини. 

— В Хмельницькій області чути вибухи. Працює ППО. Бережіть себе! Залишайтеся в укриттях! — зазначив Гамалій

Відео дня

Слідом за ним інформацію підтвердив і мер Хмельницького Олександр Симчишин. 

— В Хмельницькій області працює ППО. На території громади поки все спокійно. Повітряна тривога триває!!! — написав міський голова

ОНОВЛЕНО:

Сергій Гамалій о 10.16 повідомив, що над областю збили іранський дрон.

- Мінус один ворожий "Shahed-136" країни-терориста! Дякую нашим ППО! - зазначив голова ОВА. 

Місцеві телеграм-канали публікують відео збитого безпілотника:

 

І ще одне відео:

 

Наразі тривога ще триває на Хмельниччині та в більшості областей України. Перебувайте в укриттях або ж користуйтесь правилом 2-х стін. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

ОНОВЛЕНО:

Відбій тривоги оголосили о 12.58. Загроза на Хмельниччині тривала 5 годин та 2 хвилини. 

Додамо, що дрони-камікадзе «Shahed-136» — іранського виробництва. 25 серпня 2022 року західна розвідка повідомила, що росія отримала від Ірану сотні таких безпілотників. Хоч сам Іран не визнає цього, а росія маскує ці дрони під назвою “М214 Герань-2”. 

Зображення з Вікіпедії. Збитий "шахід"

Довідка:

Shahed 136 — дрон-камікадзе, виготовлений Іраном і вперше представлений 2020 року. Має дальність польоту до 2500 км та бойову частину масою від 40–50 кілограм. Імовірно, ефективна дальність польоту «Shahed-136» становить від 1000 кілометрів з можливістю доставляти бойову частину вагою 50 кілограм.

Заявлено, що максимальна дальність польоту — 2500 кілометрів. Летить такий безпілотник на висоті від 60 до 4000 м з крейсерською швидкістю 180 км/год. БПЛА має гучний двигун MD 550 або 3W, тому політ ударного дрону можливо почути за кілометри. Знищити безпілотник можна будь-яким засобом протиповітряної оборони, а виявити — за допомогою радару.

Додамо, військові зазначають, що ці безпілотники летять на низькій висоті. Відтак, їх важче виявити та збити нашій ППО. Однак, українські захисники вже майстерно збивають дрони. 
Так, лише цієї ночі на півдні збили 8 "Shahed-136".

- 11 жовтня, з 3.30 до 05.30 години, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" знищено над Миколаївщиною п’ять ворожих дронів-камікадзе типу "Shahed-136", над Одещиною - три, - повідомляють Повітряні Сили України. 

Нагадаємо, зранку окупанти обстріляли "шахідами" Вінниччину. Вони вдарили по сусідній області 2-ма дронами-камікадзе «Shahed-136».  Більше про це читайте за посиланням. 

А в 11.34 голова ОВА Рівненщини повідомив,  що над областю збили ще одну російську загрозу.

- Протиповітряна оборона Рівненщини на висоті. Щойно збили ворожу ціль у Рівненському районі, - написав Віталій Коваль. 

Додамо, ворожі ракети 10 жовтня вдарили по енергетичній інфраструктурі Хмельницького. Через це в місті зникло світло, згодом і вода. Електрику відновили ще в понеділок. Однак, мешканців усієї України попросили у вечірні години економити електроенергію. 

Через проблеми з електропостачанням у місті стали всі тролейбуси. На заміну їм комунальне підприємство «Електротранс» призначило автобуси. Чим та як добиратися по місту мешканцям читайте за посиланням. 

Також задля стабілізації роботи енергосистеми в Хмельницькому та районі анонсували «віялові» відключення світла. Де та на скільки відключатимуть електрику та як підготуватися до відключень читайте за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Людмила Руденко

    Молодці.
  • Зінаїда Римар

    Дякуємо Вам наші дорогі захисники.
  • Наталя Сердюк

    Дякую!!!
  • Антоніна Ремішевська

    Низький уклін нашим героям

keyboard_arrow_up