Окупанти обстріляли “шахідами” Вінницьку область — Борзов

Окупанти обстріляли “шахідами” Вінницьку область — Борзов

Це трапилось близько 7.30 ранку 11 жовтня.

Ранок вівторка знову розпочався з повітряної тривоги. У Хмельницькому сирени почали вити о 7.56. А от в сусідній Вінниччині тривогу ввімкнули ще о 6.52. 

Вже о 7.39 голова Вінницької ОВА Сергій Борзов повідомив про ворожу атаку по області. 

У Вінницькій області є влучання. Усі служби працюють. Дотримуйтесь заходів безпеки під час повітряної тривоги! — зазначив Борзов

Відео дня

Очільник Хмельниччини Сергій Гамалій додав, що по сусідній області вдарили 2 дронами-камікадзе «Shahed-136». 

— В Хмельницькій області оголошено повітряну тривогу. Є інформація про атаку Вінницької області  2 дронами-камікадзе «Shahed-136». Прошу всіх зберігати спокій та користуватися укриттям! Бережіть себе і своїх близьких, — додав Гамалій. 

У телеграм-каналі "Реальна Вінниця" показали відео прольоту дрону над областю:

 

Додамо, що дрони-камікадзе «Shahed-136» — іранського виробництва. 25 серпня 2022 року західна розвідка повідомила, що росія отримала від Ірану сотні таких безпілотників. Хоч сам Іран не визнає цього, а росія маскує ці дрони під назвою “М214 Герань-2”. 

Зображення з Вікіпедії. Збитий "шахід"
Довідка:
Shahed 136 — дрон-камікадзе, виготовлений Іраном і вперше представлений 2020 року. Має дальність польоту до 2500 км та бойову частину масою від 40–50 кілограм. Імовірно, ефективна дальність польоту «Shahed-136» становить від 1000 кілометрів з можливістю доставляти бойову частину вагою 50 кілограм.
Заявлено, що максимальна дальність польоту — 2500 кілометрів. Летить такий безпілотник на висоті від 60 до 4000 м з крейсерською швидкістю 180 км/год. БПЛА має гучний двигун MD 550 або 3W, тому політ ударного дрону можливо почути за кілометри. Знищити безпілотник можна будь-яким засобом протиповітряної оборони, а виявити — за допомогою радару.

Додамо, військові зазначають, що ці безпілотники летять на низькій висоті. Відтак, їх важче виявити та збити нашій ППО. Однак, українські захисники вже майстерно збивають дрони. 
Так, лише цієї ночі на півдні збили 8 "Shahed-136".

- 11 жовтня, з 3.30 до 05.30 години, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" знищено над Миколаївщиною п’ять ворожих дронів-камікадзе типу "Shahed-136", над Одещиною - три, - повідомляють Повітряні Сили України. 

Нагадаємо, наразі повітряна тривога на Хмельниччині триває. Перебувайте в укриттях або користуйтесь правилом 2-х стін. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

ОНОВЛЕНО:

Відбій тривоги оголосили о 12.58. Загроза на Хмельниччині тривала 5 годин та 2 хвилини. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up