"Година смерті" на хмельницькому майдані. Активісти хочуть якісну і безкоштовну медицину

"Година смерті" на хмельницькому майдані. Активісти хочуть якісну і безкоштовну медицину
  • Хмельничани долучились до всеукраїнської акції «Година смерті».
  • Активісти скаржаться на погану медицину і говорять про високу смертність.
  • Хочуть, аби депутати почули і повністю реформували українську медицину. 

 

На асфальті силуети людей, ретельно обведені крейдою. Поряд групка з шести людей. Активістки тримають в руках плакати з красномовними написами «Я проти хабарів лікарям», «Хочу реформу!» і «Дай шанс на життя!». Сьогодні, 6 червня, хмельничани так долучились до всеукраїнської акції «Година смерті». Люди хочуть звернутись до народних депутатів, аби ті підтримали медичну реформу в Україні. Зокрема, проголосували за ряд законопроектів. 
Хмельницькі активісти вирішили теж не стояти осторонь. Як і всі, вони скаржаться на неякісну медицину. З собою принесли транспаранти і звернення до голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука. Хочуть, аби очільник доніс їхні вимоги до народних депутатів. 

- Недаремно ви тут бачите силуети людей. Це відображення того, яка в нас зараз медицина. Щогодини в Україні помирає 67 людей від різних захворювань через те, що не надається належна медична допомога. Ми хочемо звернутись до депутатів, які, сподіваємось, сьогодні будуть приймати закон про медичну реформу. Зараз наша медицина знаходиться на дні і ми сподіваємось, що реформа дасть можливість людям отримувати належну і якісну медицину. Надіємось, гроші будуть ходити за пацієнтом. А первинна медицина стане безкоштовною, - говорить заступник голови Хмельницького відділення ВБО "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД" Оксана Драч.

Відео дня

За словами активістів, ці силуети символізують "плачевний стан сучасної медицини"У Хмельницькому акція вийшла не надто масовоюАкцію "Година смерті" запланували провести у 55 містах України

 

Читайте також: 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Правдолюб

    Я не даю хабарів лікарям, мене лікують так само як і тих, хто дає хабарі. Я розумію що лікарі думають про мене, бо ж звикли до "вдячності" пацієнтів. Думаю, що "вдячним" пацієнтам у першу чергу потрібно задуматись над своєю поведінкою, перестати давати хабарі і таким чином відучити лікарів від хабарництва. Ви самі лікарів перетворили у хабарників.
  • Олександр Крамар

    Якраз ця реформа, якої так добиваються так звані активісти і приведе до знищення українців, нашої нації. Ці люди або цього не знають, або ідуть на це свідомо або за гроші.
  • Anna Borisova

    2,5 -4. години  очікування в приймальному покої з підозрою на 2-х стороннє запалення легень людині за 80 років  початок січня цього року у найлютіші морози , про яку первинну медецину може йти мова?!  Справа навіть не у грошах коли лікари відмовились робити проби антибіотику зсилаючись на погані вени, а той що написали відсутній на складах міста.... через проблеми з держзакупівлями
  • Гена Гена

    Наші лікарі і без взятки- це сміх!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up