"My Fest" замість "Green Fest": чому змінили назву щорічного екофестивалю

"My Fest" замість "Green Fest": чому змінили назву щорічного екофестивалю
Фото з архіву редакції vsim.ua
  • П'ять років поспіль на день молоді у Хмельницькому проводили екофестиваль "Green Fest".
  • У 2017 головний організатор Степан Кушнір сказав, що не має наміру проводити його вшосте, бо це займає багато часу і затрат. 
  • Гадав, що за нього візьмуться у міській раді. Але як тільки організатори змінились, вони вирішили поміняти і назву. 
  • Чому екофест називатиметься "My Fest" і що зміниться, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

- Наступного року ми не маємо наміру робити фестиваль. Сподіваюсь, що його візьмуть на замітку міська чи обласна рада. Він займає дуже багато часу. Ми його проводили заради ідеї Молодіжного парку. Навіть цього року ми не планували, але вирішили завдяки ньому презентувати проект. Думаю, що п’яти разів більш ніж достатньо, аби влада зрозуміла, що молоді це потрібно. Там і День Європи проводиться, і рок-фестиваль, тобто це стало місцем для проведення цікавих заходів. Ми оживили цю територію, - розповідав головний організатор "Green Fest" Степан Кушнір у інтерв'ю журналістам vsim.ua перед минулорічним фестивалем. 

Залишать ідею, а назву змінять

Проводити "Green Fest" вирішили у міській раді. З бюджету виділили 200 тисяч гривень. Але цьогоріч організатори надумали зробити ребрендинг і перейменували фестиваль на "My Fest". Проводити його буде управління молоді і спорту спільно з молодіжними громадськими організаціями. Ми запитали у начальника управління, чи зміниться концепція екофестивалю через нову назву. 

- Концепцію ми не будемо міняти. Вона як і мала привертати увагу до Молодіжного парку, до питань екології і здорового способу життя, то ми її і будемо дотримуватися. Минулого року було найменше людей і всюди прозвучало, що це останній фестиваль. Ідея нормальна, але хочеться трохи залучити більше людей за рахунок зміни назви, - каже Сергій Ремез. 

Відео дня

"Виділені на #GreenFest кошти можуть піти на іншу подію"

Проте засновник "Green Fest" Степан Кушнір проти того, аби фестиваль перейменовували. Каже, що він мав власну історію та ніс ідею збереження зеленої зони біля пляжу, а зараз міська рада лише "плутає карти". Свою думку Степан Кушнір оприлюднив у відеозверненні на сторінці "Green Fest" у Фейсбук. 

- В місті це найбільший фестиваль, який робить молодь, проте комусь захотілось стерти історію події, яку формували 5 років сотні людей в якості волонтерів та організаторів. Виділені на #GreenFest 200 тис. грн. можуть піти на іншу подію, а це несе загрозу, що і суть фестивалю втратиться. Сьогодні ми забудемо ідею фестивалю, а завтра біля пляжу почнуть будувати житловий комплекс та залишать містян без зеленої зони, - написав Степан Кушнір. 

Та чи будуть дослухатись до думки активіста, поки не відомо. В управлінні молоді і спорту кажуть, що зараз готують програму фестивалю, а також домовляються з гуртами, які будуть виступати. Цьогоріч фестиваль буде одноденним і проходитиме 30 червня. 

Про Молодіжний парк

Ідея створити у Хмельницькому Молодіжний парк виникла ще у квітні 2013 року. Його запланували облаштувати біля міського пляжу. Тоді ж і виділили ділянку під будівництво. У 2014 році активісти показали своє бачення, як має виглядати територія, однак з тих пір процедура створення Молодіжного парку затягнулась. 

У 2016 році міська влада подала до Держгеокадастру землевпорядну документацію на ділянку. Її повертали із зауваженнями. А вже цьогоріч розширили межі ділянки, на якій розташується майбутній парк, а також провели воркшоп з молодими архітекторами, аби розробити проект. Однак до створення парку так і не приступили. Яка ситуація зараз із документацією на парк, запитали у заступника міського голови Андрія Бондаренка. 

- Проект виготовлений і щодо нього отримані усі необхідні висновки на рівні міста і області. Зараз знаходиться на погодженні у Держводгоспі. Водгосп має погодити на цьому тижні. Після цього віддаємо на експертизу в Держгеокадастр. Скільки вони будуть її проводити, важко сказати. Це - найскладніший етап. Саме на цьому етапі в нас були неодноразові затримки. Кошти на проектно-кошторисну документацю будуть виділені після погодження Держгеокадастром, - пояснив Андрій Бондаренко. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мастер Автополив

    клятые мацкали уже 19 км мост отгрохали с того момента как у нас решили парк разбить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up