Громада ПЦУ із Нетішина придбала чотири FPV-дрони для військових

Громада ПЦУ із Нетішина придбала чотири FPV-дрони для військових
Тут і далі фото із ФБ-сторінки собору
  • Собор “Неопалима купина” перейшов до ПЦУ торік. 

  • Це не пройшло без сутичок та заперечень з боку УПЦ. 

Боротьба за Собор Ікони Божої Матері “Неопалима купина” в Нетішині тривала 2 місяці. У квітні минулого року громада міста проголосувала за перехід храму із Української Православної Церкви до ПЦУ.  

Але священники УПЦ відмовились покидати кафедральний собор. Це обурило жителів громади. У липні містяни вкотре зібрались аби випровадити представників УПЦ із храму. Дійшло до штовханини та сутичок. Детально про це читайте у матеріалі Боротьба за храм: у Нетішині прихильників УПЦ вигнали з собору “Неопалима купина”

Зрештою прихожани таки настояли на своєму. Протоієрей УПЦ Віктор Тишкун покинув собор Ікони Божої Матері із пакетом книг. А священників УПЦ та їх прихильників проводили за двері храму під оплески. Собор “Неопалима купина” офіційно зайняли представники Православної Церкви України. 

Відео дня

Днями на сторінці храму поділилися новиною — настоятель отець Олег Ільків та парафіяни придбали чотири безпілотники для військових. 

Чотири FPV-дрони віряни придбали за кошти зібрані під час проведення регіонального фестивалю колядок та щедрівок "Нас єднає коляда", який вперше пройшов у Соборі "Неопалима Купина". А також за кошти, які були зібрані під час традиційної різдвяної коляди.

Безпілотники передали волонтерам місцевого Штабу Допомоги ЗСУ. Вже найближчим часом вони вирушать до захисників. Крім того, разом із безпілотниками настоятель храму передав від релігійної громади Собору ще 6 045 гривень на комплектуючі для FPV-дронів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Tolik Kuzmsch

    Тож віра не в політиці і тим більше що не з війною, що за антихристи
  • Popeye

    Віряни здорової людини👍
  • мармій

    Дякую

keyboard_arrow_up