Хмельничани найчастіше п'ють в суботу на Проскурівській

Хмельничани найчастіше п'ють в суботу на Проскурівській
  • Щодня з пляшкою чи чаркою на вулиці ловлять десятьох хмельничан.
  • Найчастіше п'яних можна зустріти в суботу ввечері в центрі міста. 
  • Журналісти vsim.ua проаналізували статистику від поліції і визначили місця і дні, коли найчастіше попадалися хмельничани.

Розпивати алкоголь в громадських місцях заборонено. Якщо вас з пляшкою пива чи з пластиковим стаканчиком горілки в парку чи у дворі багатоповерхівки «спалили» патрульні – готуйтеся нести покарання. Мінімальне – попередження, максимальне – арешт на 15 діб.

Стаття 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

Ч.1 (вчинення порушення протягом року) - тягне за собою попередження або накладення штрафу від 17 до 85 гривень.

Ч.2 (вчинення вдруге протягом року) - тягне за собою попередження або накладення штрафу від 51 до 119 гривень.

Відео дня

Ч.3 (вчинення втретє протягом року) - тягнуть за собою накладення штрафу від 102 до 136 гривень або громадські роботи на строк від 20 до 30 годин, або виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Хто, де і коли

Журналісти vsim.ua проаналізували дані щодо правопорушень за 2017-ий рік. Визначили дні, коли найчастіше оформляли за п’янки, найбільш «алкогольні» вулиці й вибрали інші цікаві цифри з даних, які надала патрульна поліція Хмельницької області.

 Читайте також: У п’ятницю ввечері гуляти у Хмельницькому небезпечно

Нетверезий лаборант в лікарні і «п’яне селфі» на поїзді

Вживати алкоголь заборонено не лише в громадських місцях, а й на робочому місці. Таких порушників оформляють рідко. Минулого року попався п’яний лаборант в дитячі лікарні. Він робив рентген маленькій дівчинці, ознаки сп’яніння в нього помітила мати пацієнтки. Вона викликала поліцію. «Драгер» показав 2,97 проміле. Це при допустимій нормі – 0,2.

Ще один випадок трапився із автомеханіком, який випив і взяв покататися чужу машину. «Nissan Primera» на ремонт чоловікові пригнав знайомий. Механік в результаті попав на “позиченому” авто у ДТП.

Мало не загинув захмелілий 18-річний хлопець. Він йшов з компанією друзів біля станції в Гречанах. Вирішив зробити селфі на вантажному потягу, який стояв під мостом. Коли спускався на дах, зачепив провід і отримав удар струмом.

За даними поліції саме в стані сп'яніння вчиняється чимало хуліганств. До прикладу, п’яний 44-річний хмельничанин погрожував фізичною розправою продавцю цілодобового магазину. Він зайшов до крамниці після 22:00 і вимагав продати йому алкоголь. Продавчиння змушена була викликати поліцію.

"Столик, горілка, сало ковбаса і все таке"

 - Найчастіше, як показує практика, громадян, які вживають алкоголь, виявляють патрульні. Це не є виклики на лінію 102. Загалом, повторень порушень однією людиною стало менше. Можливо, вплинуло покарання. Щодо того, що п’ють, то молодь в основному вживає слабоалкогольні напої. Старші вживають частіше горілку чи коньяк. На свята часто розкладаються по повній програмі – столик, горілка, сало ковбаса і все таке. Найбільше порушників фіксують біля цілодобових магазинів. Великі компанії сідають в спальних районах. Як показує практика, там вже цілий стіл можуть накрити. Часто такі компанії порушують і режим тиші. Вони можуть і на гітарі грати, співати чи просто голосно розмовляти. Коли патрульні приїжджають до таких по виклику, то можуть зафіксувати більше порушень, ніж просто розпивання алкоголю в громадському місці. В стані сп’яніння люди стають більш агресивними, можуть вчинити бійку чи якесь інше хуліганство. Найбільше таких порушень у п’ятницю й неділю. Тоді часто фіксують їх і біля нічних закладів. Люди, щоб зекономити кошти, випивають на вулиці і йдуть в середину. В основному порушників ловлять піші патрулі. Вони працюють в районі залізничного вокзалу і «стометрівки».

"Краще не вступати в спір чи скандал із п’яним"

 - Алкоголь був придуманий для того, щоб людина могла розслабитися. У неї покращується під дією алкоголю настрій і вона стає веселою. Але це тільки до 20 мілілітрів. Така доза може бути коли у людини дійсно покращується настрій, але не змінюється свідомість. Коли уже більше 20 мілілітрів, етанол поступає у кров і клітини мозку. В людини змінюється свідомість. Тому вона у такому стані неадекватна. Зазвичай, щоб не виникало конфлікту чи чогось іншого, потрібно від неї відійти в сторону. Тому що її поведінка ірраціональна і неадекватна під дією алкоголю. Якщо вона починає вчиняти якісь правопорушення, то слід викликати поліцію. Пересічним громадянам краще не вступати в спір чи скандал із п’яним.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up