Хмельничани перекрили дорогу у центрі. Протестують проти забудови

Хмельничани перекрили дорогу у центрі. Протестують проти забудови
Протестувальники перекрили рух автомобілів на перехресті вулиці Соборної та Проскурівського підпілля. Вони вимагають припинити, за їх словами, незаконну реконструкцію магазину «Діамант», який належить депутату Хмельницької міської ради.

На місце події приїхали міліціонери разом із  виконуючим обов’язки начальника Хмельницького міського відділення міліції Валерієм Онісьєвим. Людей просять зійти з дороги, аби відновити рух транспорту.  Протестувальників обурило те, що вже декілька днів під їхнім будинком йде підготовка   до будівництва.  Більше 30 людей ходять по пішохідному переходу з плакатами «Ні самовільній забудові», «Ні!» липовим дозволам та корупції». Люди скаржаться, що директор магазину «Діамант», депутат Хмельницької міської ради Валерій ​ Буяновський хоче позбавити їх зеленої зони.

- На прибудинковій території він вирішив звести прибудову. А це ж мій будинок. Тепер я буду щодня бачити через вікно стіну, - скаржиться мешканка будинку 44/1 на Соборній Олена Савченко. – І це буде черговий магазин. Ми вийшли на протест без погодження з міською владою, щоб на нашу проблему звернули увагу.

За словами протестувальників, паркан біля їх будинку з'явився відразу після того, як вони вирішили провести зібрання, на якому хотіли вирішити усі проблемні питання із Валерієм Буяновським.

Відео дня

- Тут є декілька людей, які все, як то кажуть, "мутять". От вони і утворили ініціативну групу і "заварили кашу". В мене ж є усі необхідні документи та погодження. Ми хочемо зробити все красиво перед будинком, так як було раніше. Колись тут росли гарні квіти та кущі. Їх повиривали. Тут просто почали вигулювати собак. Зеленою зоною це назвати важко, - заявив Валерій Буяновський.

До протестувальників прийшов заступник Хмельницького міського голови Андрій Капура. Він просить людей зійти з проїжджої частини, щоб відновити рух транспорту. Він пообіцяв людям,  що переконає забудовника припинити будівництво, мовляв, це в його ж інтересах. Заступник мера переконує мешанців, що це питання розглянуть на черговій сесії Хмельницької міської ради, яка відбудеться  вже через тиждень, 26 серпня.  Але для початку людям потрібно створити ініціативну групу. П’ять її представників виступить під час сесії. Втім, мешканці сумніваються в правдивості всіх слів чиновника. Та поки що свої позиції не здають. 

- Я не впевнена, що довзоли на будівництво приймались законно. Не знаю, чи проводилась перевірка цього. Хоч я й зверталася до прокуратури і міськради. Чіткої відповіді я не отримала. А пан Буяновський користується своїм депутатським мандатом і відкриває черговий магазин. Тому ми перекрили дорогу, - запевнила мешканка будинку Світлана Казимір. - Ми не знаєм, чи буде це розширення ювелірної крамниці, чи якийсь ресторан. Ми добиваємось того, щоб будівництво припинили.

Представник міськради прийшов на місце події лише через годину, після початку протесту. Забудовника  Андрій Капура вже не застав і зателефонував до депутата. Під час розмови, як стверджує заступник мера, Буяновський пообіцяв йому тимчасово припинити роботи. 

- Якщо завтра будівельні роботи продовжаться, то повідомте мене про це. Я обіцяю, що зроблю все, або до сесії міськради будівництво було призупинене, - заявив Андрій Капура, - Депутати можуть прийняти два рішення. Думка громадськості має бути врахована. Будівництво або припинять, або ж продовжать.У відповідь мешканці будинку пообіцяли, що продовжать акції протесту, якщо їх думки не врахують. Ініціативна група налаштована рішуче, і хоче добитися того, аби прибудинкова територія була для них, а не для чергового магазинчику депутата. Активісти покинули пішохідний перехід, по якому ходили зі сторони в сторону, і відновили рух транспорту.Ситуація із забудовою на Соборній 44/1 вирішиться на сесії Хмельницької міськради. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

Читайте також: Хмельничани перекрили рух по Кам’янецькій через знищення зеленої зони

Що думають хмельничани про швидку забудову міста

Якщо влада не розбереться із хаотичною забудовою міста, хмельничани вийдуть намайдан 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (67)
  • Анонім

    Більшість мудаків з міської ради треба посадити на палю. Молодці жителі, так тримати!
  • Плисецкий Артур

    Тут чомусь нема можливості редагування власних коментарів. Прошу адміністратора виправити.

    Anonymous reply Плисецкий Артур

    НУ НАКОНЕЦТО



    відкрили справжнє обличчя АКЦІЙПРОТЕСТУ



    Цеж так просто все спаклюжити, спортити розтоптати і все заради ВЛАДИ І ЗАРАДИ ПРОПІАРИТИСЬ ЗАвдяки СИЛЬНОЇ ЛІЧНОСТІ
  • Плисецкий Артур

    Нехай чернилевські троллі складуть список його дійсних "здобутків". За короткий час 8 місяців під його керівництвом:



    1. Віддано під забудову понад 70 земельних ділянок, які за генпланом мають бути зеленими екологічними зонами.

    2. Побудовано будинки там, де за генпланом мали проходити магістральні вулиці.

    3. Збільшилася кількість самозахоплень міської землі, в тому числі депутатами міськради, яку Чернилевський очолює (Буяновський на Соборній, Кольгофери на Кам’янецькій і так далі)

    4. Збільшилася кількість інших порушень в забудові міста

    5. Збільшилася кількість місцевих ініціатив, коли громадяни вимагають у міської влади припинити незаконну або шкідливу забудову.

    6. Збільшилася кількість протестних акцій громадян проти забудови (перекриття вулиць, пікети), оскільки міська влада на чолі з тимчасовим Чернилевським не реагує на звернення громадян.



    Такого будівельного безпределу, який робиться в Хмельницькому за 8 місяців правління Чернилевського, не було за 8 років правління Мельника. Під патронатом Чернилевського розгорнула свою діяльність справжня будівельна мафія, розгул якої громадяни міста Хмельницького повинні припинити.
  • Плисецкий Артур

    Нехай ті, хто "підраховують здобутки" тимчасового правління "виконуючого обов’язки" Чернилевського, до його "здобутків" запишуть:



    1. На скільки за час його правління збільшилася кількість незаконної забудови

    2. На скільки збільшилася кількість самозахоплень міських земельних ділянок і майна

    3. На скільки збільшилася кількість будівництва в зелених зонах (міська Рада, де зараз править фракція Чернилевського, тільки у 2015 році віддала під забудову понад 50 ділянок в зелених зонах)

    4. На скільки за час його правління зросла кількість перекриттів вулиць жителями Хмельницького (Соборна, Інститутська, інші вулиці)

    5. На скільки за час його правління зросла кількість місцевих ініціатив мешканців, які вимагають припинити будівництво з порушеннями, яке дозволила міська влада під його керівництвом).



    Він при владі трохи більше півроку, а такої кількості порушень і обурення громадян не було ніколи! І до кожного з них мають відношення чиновники міської влади. За 8 років правління Сергія Мельника таких випадків було менше, аніж за 8 місяців правління Чернилевського. От і робіть висновки

    Анонім reply Плисецкий Артур

    ГОСПОДИН АРТУР ВЫ  ПОЛНЫЙ ПРОФАН В ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВЕ И ТЕМ БОЛЕЕ В ПРОЦЕДУРНЫХ ВОПРОСАХ. И НЕ ВЕШАЙТЕ НА ЧЕРНИЛЕВСКОГО ЧУЖИЕ НЕДОРАБОТКИ И ПРОМАХИ. МЫ НЕ ГЛУПЫЕ  И ВСЕ ПОНИМАЕМ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up