Хмельничани поширюють інформацію про викрадення двох дітей. Що кажуть у поліції

Хмельничани поширюють інформацію про викрадення двох дітей. Що кажуть у поліції
Ілюстративне фото
  • 19 жовтня чоловік та жінка на «Audi A6» викрали двох дітей.

  • Таке повідомлення поширили у хмельницькій Facebook-спільноті.

  • Що про це кажуть правоохоронці?

У Facebook-спільноті «Я люблю Хмельницький» з’явилося повідомлення про викрадення двох дітей. Вчора, 23 жовтня, Світлана Падиняк зробила репост іншої користувачки — Ірини Панькуш. Основне повідомлення створене 22 жовтня. Це скріншот зі смартфона текстом. У ньому йдеться про те, що 19 жовтня 2019 року викрали двох дітей. Викрадачами нібито були чоловік та жінка на автомобілі «Audi A6». Цитуємо текст на скріншоті зі збереженням правопису:

«Увага! У місті Копиченці У суботу 19 жовтня 2019 року. Рівно о 15.00 було вкрадено 2 дитини яких було викрадено біля магазину жук. ПС: Чорна ауді А6 за кермом чоловік і жінка. Будь ласка зробіть репост щоб усі знали. Не будьте байдужими!!!»

Світлина від Ири Панькуш.

Відео дня

Станом на сьогодні, 24 жовтня, репост у хмельницькій спільноті набрав 5 позначок, 5 коментарів та 19 поширень. А оригінальний допис має значно більшу популярність — 63 позначки, 34 коментарі та понад 8 тисяч поширень.

В Україні немає населеного пункту саме з такою назвою, яка згадана у скріншоті. Проте у Тернопільській області є місто Копичиниці, тому можна припустити, що саме про нього йдеться у публікації. Ми вирішили перевірити інформацію та зв’язалися з тернопільськими правоохоронцями. Ось що нам розповіли на наше питання про викрадення двох дітей у Копичинцях 19 жовтня:

— Ця інформація не відповідає дійсності. Це була фейкова інформація, яку розповсюдив один психічно хворий чоловік. Точніше, від розповсюдив інформацію, що імовірно можуть викрасти. До поліції не було жодного звернення щодо викрадення дітей. І у нас в області не було з часів незалежності України жодної безвісти зниклої дитини, — розповів начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Сергій Крета.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок поширення подібної інформації у соцмережах Хмельницького. У вересні 2018 року з’явилися повідомлення про те, що знайшли двох мертвих дітей — хлопчика та дівчинку. У їхніх тілах нібито не було внутрішніх органів. «Викрадачами» дітей теж були чоловік і жінка на чорній «Audi A6». Подеколи у повідомленні вказували конкретний район Хмельницької області, в якому це сталося. А інколи йшлося про те, що свідомі громадяни не дозволили чоловіку та жінці викрасти дітей. Журналісти vsim.ua перевіряли інформацію та з’ясували, що вона неправдива. Про це повідомляли у Головному управлінні Нацполіції та Хмельницькому міському відділі поліції.

Схожий випадок відбувся у травні цього року. Тоді у хмельницьких спільнотах у Viber почали поширювати інформацію про отруєння дітей. Один хлопчик нібито помер у реанімації, а інші діти перебувають в інфекційній лікарні. Причинами отруєння в повідомленні називали солодкі газовані та енергетичні напої. Також додавали перелік продуктів, які нібито є небезпечними для дітей. Жодних даних щодо місця чи часу події не було. Як нам вдалося з’ясувати, схожі повідомлення поширювали в інших областях України. Раніше цей фейк вже повідомляли інші ЗМІ, Держпродспоживслужба та сторінка «По той бік новин» у Facebook.

Читайте також: Це було в Хмельницькому… Правда чи Неправда (ТЕСТ)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олексій

    Скоріше інопланетяни прилетять, аніж люди перестануть вестися на фейки
  • Tornike Qebadze

    Водители чёрных ауди А6 подавайте в суд, это явная дискриминация по "автомобильному" признаку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up