Хмельничани просять перейменувати парк імені Чекмана. Яку назву пропонують?

Хмельничани просять перейменувати парк імені Чекмана. Яку назву пропонують?
  • Питання перейменування найбільшого парку міста не дає спокою хмельничанам. Вже вкотре до влади звертаються з подібною пропозицією.
  • Цього разу написали петицію. Її авторка Наталя запропонувала свій варіант назви парку.

У Хмельницькому вкотре заговорили про перейменування парку Чекмана. З відповідною петицією до влади міста звернулася хмельничанка Наталя Риболовлева. 

  • "... для багатьох корінних хмельничан існує найрідніший, найулюбленіший та найстаріший парк, який розташований у самому серці нашого рідного міста. Парк, в якому проходило чи проходить дитинство кожного мешканця: на гойдалках, атракціонах. Парк, по якому можна гуляти по віддалених доріжках та насолоджуватися тишою. Оновлена набережна парку заворожує теплими літніми вечорами. Це парк спогадів та мрій. У певні періоди часу парк називався по-різному: це був парк ім.500-річчя м. Хмельницького, Комсомольський парк, сьогодні це парк ім. М. Чекмана. Я вважаю, що парк, який є центром тяжіння різних поколінь хмельничан має називатись Центральний парк", - написала жінка.

Для того щоб звернення розглянули у міськраді його має підтримати 500 осіб. Зібрати таку кількість голосів петиція має за наступні 88 дні. Проголосувати можна ТУТ.

Нагадаємо, міськрада уже отримувала звернення про перейменування парку Чекмана. Щораз топонімічна комісія мерії їх відхиляла. Так, наприклад, у 2017 році чергова пропозиція поступила від депутата міськради від ВО "Свобода" Тетяни Калюжної. Основні агрументи необхідності перейменування парку, які наводила громадськість міськраді: цей парк є фактично головним та єдиним великим парком міста парк не був заснований М. Чекманом, тому немає логічного пояснення чому центральний парк має носити ім’я колишнього міського голови головному парку міста пасує аполітична назва, яка була б прийнятною для усіх хмельничан. Враховуючи постійний інтерес до цього питання, в мерії тоді вирішили винести ідею на громадські обговорення. У результаті назву не змінили.

Відео дня

Довідка:

Спочатку парк називався Комсомольським, в 1967 році був перейменований на честь 50-річчя Жовтня. У 1993 році з нагоди святкування 500-річчя Хмельницького отримав назву "Центральний міський парку культури та відпочинку імені 500-річчя м. Хмельницького". Того ж року парку надали статус пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення. У 2008 році парк перейменовано на "Парк культури і відпочинку імені Михайла Чекмана" для увічнення пам'яті Михайла Чекмана, колишнього мера Хмельницького.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (47)
  • Олександр Озяблий

    Що такого зробив  Чекман ,щоб  увіковічнювати  його. Я не пам'ятаю. Парк потрібно назвати  ''Центральний''.
  • Таня Курлович

    Ні
  • Pavel Kondrashov

    кому это надо?
  • Вова Їжак

    Не.мала.баба.клопоту.купила.порося.гроші.на.вітер.лучше.дали.бідним.дітям.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up