Хмельничанка відсудила в сусіда за залиття квартири понад 60 тисяч гривень

Хмельничанка відсудила в сусіда за залиття квартири понад 60 тисяч гривень
Фото ілюстративне
  • Через не закритий кран води на кухні, залило квартиру поверхом нижче.
  • Власник квартири має виплатити за це понад 60 тисяч гривень.

У жовтні 2022 року в одному з будинків Хмельницького залили сусідку, яка живе поверхом нижче. Суд встановив, що це сталося через не перекритий кран з холодною водою на кухні. В результаті - було залито три кімнати з коридором і санвузлом. А також - пошкоджено меблі, шпалери, техніку, стелю та стіни. За висновками експерта кошторисна вартість ремонту становить 40 710 гривень.

Як повідомляють в Хмельницькому апеляційному суді, сусід добровільно відшкодовувати збитки відмовився. Тож власниця квартири, яку залили, подала позов до суду. Просила відшкодувати заподіяну матеріальну та моральну шкоду.

Хмельницький міськрайонний суд вирішив стягнути на користь жінки усю суму матеріальної шкоди, половину від заявленої моральної та судові витрати. Однак відповідач із цим не погодився й подав апеляцію. Просив відмовити сусідці у позові. Він вказав, що інформація про протікання води на кухні не є правдою. Мовляв, того дня води в мережі не було. 

Відео дня

Враховуючи усі докази, зібрані за цією справою, апеляційний суд залишив у силі попереднє рішення. Скаргу відповідача було відхилено. В результаті - власник житла, з вини мешканців якого сталося затоплення, має відшкодувати сусідці:

  • 41 092 гривні матеріальної шкоди
  • 10 000 гривень – моральної
  • 15 282 гривні витрат на правову допомогу 
  • 6 618 гривень судових витрат.

Читайте також: Рейтинг зарплат директорів комунальних підприємств Хмельницького

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Юлия Якимчук

    А мій сусід зверху мене затопив та ще вимагав половину вартості ремонту за трубу, яка веде від нього до мене і через прорив якої він мене, власне, і затопив. Мало того, прийшрв майстер з ЖЕКУ 3 та підтримав його, а не мене. Хоча інші працівники цього ж ЖЕКу кащали, що такої дурні ще ніколи не чули. Зробила ремонт у своїй увартирі та ще дала половину вартості за трубу, через яку мене затопили.
  • Читач97

    Я не є той сусід, але в курсі цієї ситуації, перукарню, яку начебто затопили, то брехня, жодного дня не закрита була навіть в неділю працювала, захотіли зробити ремонт за чужий рахунок. Затоплення як вони сфабрикували не було, всі меблі цілі сухі, стіни теж, техніка працювала, сама бачила як феном сушили волосся клієнтці на наступний день після так званого затоплення. Огляду квартири зверху не було, скористалися тим що власники відсутні і все сфабриковано було, але є вищий Божий суд, все бачить і бумеранг
  • Читач97

    За рахунок сусіда, вирішили зробити ремонт, підкупили працівника ЖЕКу, та зшили справу, скориставшись відсутністю власників… плюс бардак і корупція в судовій системі…

    Остап reply Читач97

    Ти напевно і є той сусід.
  • Світлана Ковбасіста

    Ніби судді не знають вартості матеріалів і робіт.....аж смішно....70000 грн....і що? Та жінка за ці гроші зробить ремонт у всій квартирі?  А судя за 70000 грн купує вхідні двері в будинок...

    Остап reply Світлана Ковбасіста

    Добре що так. Адже з нашими суддями запросто могла залишитись ні з чим.

keyboard_arrow_up