Хмельничанка, яка впала в ліфтову шахту, померла. Деталі

Хмельничанка, яка впала в ліфтову шахту, померла. Деталі
  • 63-річна хмельничанка впала в ліфтову шахту.
  • Вона померла в міській лікарні. 
  • У поліції відкрили кримінальне провадження.
  • Розповідаємо подробиці.

У неділю, 6 листопада, в багатоповерхівці Хмельницького трапилася надзвичайна ситуація. Все сталося на вулиці Лікарняній, що неподалік інфекційної лікарні. О 13:45 рятувальникам повідомили, що мешканка будинку впала в ліфтову шахту. Її терміново госпіталізували. Проте врятувати хмельничанку не вдалося. Розповідаємо про ситуацію детальніше. 

Жінку намагалися реанімувати

Звичайний недільний день для мешканців 2 під’їзду 10-поверхівки на вулиці Лікарняній, 3/1, перетворився у справжню трагедію. У центрі подій опинилася 63-річна жителька четвертого поверху. Разом із речами жінка підіймалася ліфтом додому. Коли приїхала - двері зачинилися, а пакунки залишилися всередині. Тоді вона викликала ліфт ще раз. Коли він відчинився - кабіни не було. Сама ж жінка опинилася в шахті. Про все це розповідають хмельничани, які мешкають по сусідству. 

Рятувальники, прибувши на місце події, відкрили двері ліфта на першому поверсі. Як розповіли в ГУ ДСНС в Хмельницькій області, жінка була без свідомості, але з життєвими ознаками. Її дістали з шахти й передали медикам. Потерпілу доставили до міської лікарні. Директор медзакладу Валерій Гарбузюк розповів, що лікарі виконували необхідні реанімаційні заходи на приймальному відділенні. Та, на жаль, врятувати жінку не вдалося. Вона померла. 

Відео дня

“Ліфт то працював, то не працював”

Одна із сусідок померлої розповідає: ліфт у їхньому будинку був несправним. За словами жінки, він працював з перебоями протягом останніх 2-3 тижнів. “Ліфт то працював, то не працював. Була якась проблема, відтоді, як стали вимикати світло”, - говорить сусідка. 

Багатоповерхівку на Лікарняній, 3/1, обслуговує УМК “Південно-Західна”. Її керівник Олег Зярко каже: до управляючої компанії скарг щодо роботи ліфта не надходило. Тож журналістка vsim.ua звернулася до головного інженера підприємства “Хмельницькліфт” Федора Ковальчука. 

Він розповів: ліфту в даному будинку налічується 24 роки. Проблеми із ним почалися із 10 жовтня. Тобто, з того дня, як росіяни завдали удару по об’єкту критичної інфраструктури в Хмельницькому. 

Федір Ковальчук пояснює: перебої в роботі ліфта виникали саме через нестабільну подачу напруги. З того дня аварійна служба “Хмельницькліфта” фіксувала десятки випадків, коли люди застрягали всередині. Зокрема, таке сталося 22 жовтня, коли в громаді знову атакували об’єкт енергетики.

Водночас Федір Ковальчук говорить: із 2 листопада ліфт у багатоповерхівці на Лікарняній працював справно. І жодних звернень щодо його роботи в підприємстві не отримували. 

Головний інженер “Хмельницькліфта” додав, що наразі цією справою займаються правоохоронці.  Інспектор з комунікацій Хмельницького районного управління поліції Віра Мазур це підтвердила. Слідчі вже відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 272 ККУ (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). Наразі тривають слідчі дії. 

Нагадаємо, подібна історія в Хмельницькому сталася у 2017 році. Щоправда, тоді обійшлося без жертв. В першому під’їзді будинку по Проскурівського підпілля, 25, заручниками ситуації стали брат з сестрою, які їхали у ліфті. Вони підіймалися на свій поверх, коли ліфт різко зупинився й опустився до низу. З третього на другий поверх злетіла замкнена з людьми кабіна. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Анна Шевчук

    Короче виних не буде, а людини не стало… з такими безтолковими і війни не треба…
  • Chornenka Ivanna

    Я жила на Проспекті. В нас ліфт більше не працював , як працював. Я подзвонила на гарячу лінію( не в ліфтову , а до начальника який відповідає за благоустрій багатоквартирних будинків. )
    То мені сказано було , що він все знає. І що 80% ліфтів по місту знаходяться в аварійному стані.
    То про що мова

    Chornenka Ivanna reply Chornenka Ivanna

    Ще додам. Що аварійна завжди приїжджала ремонтували. Але це було ненадовго.
  • Jurij Szelążyk

    Бувало таке не раз, що навіть світла немає в ліфті,а про шахту навіть забули ,що там повинно бути чергове освітлення .
  • Любов Бобрик

    Ми теж так думаємо, що вона не побачила що ліфта не має. Вона винесла сумку з ліфта і поверталася за іншими речами які залишилися в ліфту. Навіть син,який був з нею не знає як це сталося, бо

keyboard_arrow_up