Землі військового полігону біля Копистина незаконно роздали приватним особам (ОНОВЛЕНО)

Землі військового полігону біля Копистина незаконно роздали приватним особам (ОНОВЛЕНО)
Фото ілюстративне
  • Йдеться про 96 гектарів земель колишнього полігону за межами Копистина. 

  • Їх вартість становить 707 мільйонів гривень. 

Міністерство оборони України виділило землі колишнього полігону за межами населеного пункту Копистин для безоплатного користування ЗСУ. Їх мали передати військовослужбовцям Хмельницького гарнізону.

Йдеться про землі оборони площею майже 96 гектарів. А їх вартість становить понад 707 мільйонів гривень. 

Однак, районна адміністрація та органи місцевого самоврядування не виконали цих зобов’язань, повідомляють у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону. Натомість частину ділянок роздали у власність громадянам — приватним особам. А ті в подальшому її приватизували. На цей час спірні території увійшли до складу Хмельницької ОТГ.

Відео дня

Тож спеціалізована прокуратура подала до суду. Впродовж тривалих судових процесів прокуратура витребувала на користь оборонного відомства ці 96 гектарів земель. Тепер, згідно рішення суду, вони підлягають поверненню державі.

ОНОВЛЕНО:

Додамо, що Хмельницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону двічі змінювала інформацію, що стосується саме органу самоврядування, який передав землі полігону у приватне користування. Спершу у повідомленні йшлося, що це зробила Хмельницька міська рада. Така ж інформація була й на сайті Офісу Генпрокурора. 

Скрін з сайту Офісу Генпрокурора станом на 9.30 16 серпня

Та вже зранку 16 серпня в прокуратурі вказали, що саме “районна адміністрація та органи місцевого самоврядування не виконали зобов’язань” щодо земель Міноборони. Також додали примітку, що “На цей час спірні території увійшли до складу Хмельницької ОТГ”. 

Скрін з сайту Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону станом на 9.30 16 серпня

Станом на 17.30 додали ще уточнення. Тепер текст звучить так:

“ …районною адміністрацією не виконано цих зобов’язань, натомість частину ділянок упродовж 2006-2007 років роздано у власність громадянам, які її приватизували. З листопада 2020 року спірні території увійшли до складу Хмельницької міської територіальної громади.

Враховуючи це спеціалізована прокуратура звернулася до суду та упродовж тривалих судових процесів витребувала на користь оборонного відомства 96 га земель. Водночас, після набрання рішенням суду законної сили Хмельницькою міською радою добровільно його виконано та передано землі Міноборони”. 

Скрін з сайту Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону станом на 17.30 16 серпня

До слова, цю ж інформацію змінили й на сайті Офісу Генпрокурора. 

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (44)
  • Лариса Пундик

    Як дали,так і нехай заберуть .Дали не законо,а заберуть по закону.
  • Юра Мединський

    Розібрали.
  • Eugen Bay

    мерія там, більше ніде.
  • Читач44

    Цим часом супер меротримує відзнаку від Залужного і йому поцимбалам все

keyboard_arrow_up