Хмельницькі прикордонники вперше гуртом занурювались в ополонку (ФОТО)

Хмельницькі прикордонники вперше гуртом занурювались в ополонку (ФОТО)
  • На Водохреще прикордонники занурювались в крижану воду.
  • Загартовували тіло та дух як офіцери, так і старшокурсники.
  • Після купелі прикордонники зігрівались біля польової пічки.  

З самого ранку чимало хмельничан вже встигли зануритись у крижану воду. Адже сьогодні православні та греко-католики відзначають один із дванадцяти найбільших празників церковного року – Хрещення Господнє. Кажуть, вода в цей день набуває цілющих властивостей.

Курсанти прикордонної академії також вирішили загартуватись та зануритись в ополонку. Для цього на території польового центру забезпечення навчального процесу прикордонної академії в озері прорубали ополонку у формі хреста. По боках її обклали хвойним гіллям. Поруч встановили вирубаний із льоду хрест метр заввишки. Неподалік від ополонки прикордонники встановили два намети, аби курсанти та офіцери могли переодягнутися. Доріжку від наметів до ополонки застелили матрацами.

У святковій купелі взяли участь прикордонники 3 та 4 курсів та декілька офіцерів. Викладачі розповідають, що перед цим всі вони пройшли медичний огляд. Задля безпеки поблизу чергувала швидка. Перед зануренням воду в ополонці освятив протоієрей кафедрального собору Андрія Первозванного.

Відео дня

А розпочав святкову купіль ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук. Після цього один за одним занурювались в ополонку курсанти та офіцери. Вони виходили із наметів групами по 5 чоловік. Кожен пірнав тричі.

Серед бажаючих скупатись були такі, що загартовуються вже не вперше. Ті ж, що лише спробували цілющу процедуру, стверджують, що враження фантастичні.

- Я пірнав в ополонку перший раз в житті, - захоплено розповідає третьокурсник Сергій Шеремета. - Це просто супер. Враження нереальні. Всім раджу скупатися.

Його товариші також посміхаються після купання та поспішають до намету. Аби зігрітися після купелі біля польової пічки та випити гарячого липового чаю. А поки прикордонники «моржували», до ополонки почала шикуватись черга із пересічних хмельничан.

Перед купанням воду в ополонці освятив отець ВадимПротоієрей покропив свяченою водою прикордонників та їх офіцерівКурсанти перед "моржуванням" посміхалися та жартувалиВсередині наметів прикордонники переодягалися та зігрівалися після купеліДо ополонки підходили групами по 5 чоловік, занурювались по черзі

Курсанти пірнали у воду "з головою". Кожен по три рази

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up