Хмельницькі волонтери нагодували борщем 120 тисяч воїнів. Потрібна допомога

Хмельницькі волонтери нагодували борщем 120 тисяч воїнів. Потрібна допомога
  • Хмельницькі волонтери з лютого виготовляли сухі борщові набори для ЗСУ. 
  • За чотири місяці змогли нагодувати на фронті вже 120 тисяч бійців.
  • Наразі потрібна допомога. Як можна долучитись до корисної справи?

Суха морква, бурячок, капуста і картопля. Всі овочі волонтери дбайливо миють, сушать і пакують. Все - аби нагодувати запашним борщем наших військових на фронті. Кажуть, з одного такого пакета може наїстись аж 12 бійців. А за чотири місяці війни вже відправили на передові більше 120 000 порцій такого сухого борщу.

На кухні плідно працювали постійні волонтери і працівники шкіл. Загалом щоденно було близько 30 людей. Продукти приносили самі благодійники і небайдужі хмельничани. Наразі виробництво сухих борщових наборів призупинилось. Тому волонтери звертаються до хмельничан за допомогою.

Координатор і волонтер організації Анатолій Запривода розповідає журналістці “ВСІМ”, що процес призупинили з двох причин. Перша - великий борг за електроенергію. Наразі сума - близько 28 000 гривень. Тому кожна гривня хмельничан зможе допомогти відновити процес створення сухих борщів.

Відео дня
  • Щоденно в нас працювало до 30 людей. Це і постійні працівники організації, волонтери, а також співробітники шкіл, які теж долучались до процесу. Зараз виробництво призупинилось. Перша причина - не оплата електроенергії. Друга - минулорічна сировина вся перероблена і ми чекаємо урожаю цього року - картоплю, буряк, капусту, моркву. Орієнтовно через місяць зможемо відновити роботу в повному обсязі, - каже Анатолій Запривода. 
Так виглядають готові сухі набори "Проскурівського борщу"

За словами волонтерів ГО «Окремий Подільський Козацько-десантний екологічний осередок», раніше коштами допомагали спонсори і небайдужі хмельничани. Останнім часом продукти волонтери купували за власні гроші. Тому зараз змушені просити допомоги у хмельничан, аби разом відновити процес і годувати захисників на фронті.

Усі приготовлені раніше набори волонтери відправляли на фронт через військові частини або ж інших волонтерів, які їздять на передові. Тому всі пакети із запашним борщем "знайшли" своїх адресатів. 

Як допомогти?

Приват 💳 (карта ключ) 
5169 3305 2333 5518
Поточний рахунок 
UA 94 3154 0500 0002 6006 0523 34158 
в АТ КБ “Приватбанк”, МФО 315405, 
Код ЄДРПОУ 40696066.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач16

    Чи можливо десь купити такі борщики для хлопців?
  • Валентина Степанівна

    Ви молодці,можу допомогти фізично .Куди звернутися?
  • Анатолий Щудляк

    Ви молодці - хвала Вам і шана .Слава Україні !!! Мирного неба і смерть нелюдям.

keyboard_arrow_up