Хмельницькі волонтери привезли автобуси з Польщі: куди їх відправлять

Хмельницькі волонтери привезли автобуси з Польщі: куди їх відправлять
  • Хмельницькі волонтери привезли одну з найбільших партій допомоги від Польщі. 
  • Це автобуси, обладнані усім необхідним для захисників, а також міст, які постраждали від війни. 
  • Розповідаємо детальніше про допомогу і чим корисний цей транспорт.

Сьогодні, 13 грудня, до Хмельницького прибули три автобуси з Польщі. В дорозі ще чотири. Вони обладнані генераторами, запчастинами до автобусів, будівельними та утеплюючими матеріалами, які передадуть українським містам. 

Зазначений транспорт - спільна допомога хмельницьких волонтерів із польськими партнерами. 
Як розповідає голова ГО “Мистецька сотня Гайдамаки” Олександр Попов, три автобуси вже завтра вирушать за місцем призначення. Два поїдуть до Краматорська, один - до Покровська. 

-  Саме ці три автобуси будуть забезпечувати перевезення населення. Будматеріали передадуть для першої танкової бригади, а також для 128-ої бригади. Це наша не остання акція. В червні плануємо завезти ще дві одиниці спецтехніки. Одна піде на Хмельницький, інша - для танкової бригади. Потрібно готуватись, адже війна стає все більш зліша, допомоги надходить менше, а нам, українцям, потрібно об’єднуватись, - каже Олександр Попов. 

Відео дня

Чим обладнаний транспорт?

Найперше, це будівельні матеріали, які необхідні захисникам для облаштування бліндажів. Це плівка, геоволокно, лопати, держаки та мішки. 

Матеріали для цього надало підприємство “Гданські води”, яке очолює Ришард Гаєвський. Їх розподілять волонтери ГО “Мистецька сотня Гайдамаки” по бойових бригадах, батальйонах ЗСУ, тероборони і добровольчих формуваннях. 

-  Транспорт та запчастини були надані комунальним підприємством “Гданські автобуси і трамваї “ГАЙТ””. Вони будуть розподілені по українських містах, які постраждали від бойових дій з боку окупантів. Автобуси поїдуть до Києва, Кривого Рогу, Покровська і Краматорська. Генератори від 8 до 11 кВт були надані міською радою Гданська, “Фундація Гданська” та водоканалом Гданська. Всі ці генератори будуть передані комунальним підприємствам в містах України. Автобуси також обладнані матеріалами, які необхідні в окопах, бліндажах. Зараз йде холодна пора, хлопцям на фронті потрібно утеплюватись, - пояснила волонтерка ГО “Мистецька сотня Гайдамаки” Марина Українець. 

За словами волонтерів, це одна з найбільших партій допомоги від польських партнерів Фундації Гданська. 

Загалом має прибути сім автобусів, які розподілять по різних містах України. Як ми розповідали вище, всі вони наповнені генераторами, запчастинами до автобусів та будівельними матеріалами. 

Вже завтра автобуси поїдуть за місцем призначення. Логістику і витрати на пальне спільно з поляками взяли на себе хмельницькі “гайдамаки”. 

До слова, з кінця листопада і на початку грудня Фундація Гданська передала дві тонни парафіну для окопних свічок, які частково вже виготовлені і передані на фронт, частина ще в роботі. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Віктор Кравчук

    Спиздять так як все,скоро буде на толкучці
  • Емілія Ненадовська

    Дай Боже , щоб все, дійшло на передову. Дякую Вам .

keyboard_arrow_up