Хмельницьких воєнкомів перевірять за дорученням Зеленського

Хмельницьких воєнкомів перевірять за дорученням Зеленського
Зеленський і Борисов. Колаж УП
  • Причиною стало скандальне розслідування журналістів про одеського воєнкома.
  • Його родина за час війни купила в Іспанії майна на мільйони євро.

З чого все почалося

Родина начальника одеського військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів. Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, які знайшов журналіст Михайло ткач із “УП”. Сам Борисов заявляє, що не в курсі, чи є у його сім'ї майно в Іспанії. 

Після публікації розслідування керівниця пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що службова перевірка щодо Борисова не виявила підстав для відсторонення його з посади.

Відео дня
v class="video-block">

Реакція Зеленського

Іншої думки, ніж озвучила Гуменюк, був президент України. Він збирав засідання Ставки. Там Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному негайно звільнити “так би мовити, одеського «воєнкома» – начальника місцевого центру комплектування, про якого говорить вся наша країна”. 

Також президент дав термінове доручення створити комісію для перевірки всіх воєнкомів в усіх регіонах України, “щоб вони не ганьбили нашу державу і пам’ять героїв, які гинуть на фронті”.  Тому перевірки, в тому числі зачеплять й воєнкомів на Хмельниччині.

Комісія має працювати під керівництвом першого заступника міністра оборони України генерала Павлюка разом із правоохоронним блоком та разом із НАЗК.

Борисов й далі служитиме в ЗСУ?

Після скандалу секретар РНБО Данілов заявив, що Борисов буде звільнений саме з посади керівника військкомату, а не зі Збройних сил України. Він пояснив, що цю людину не можна звільнити з лав ЗСУ під час війни.

"Куди він відправиться – це рішення за тими людьми, у яких він безпосередньо буде у підпорядкуванні", – цитує слова Данілова 24 канал.

Секретар РНБО наголосив, що Борисов не звільняється з армії. За його словами, буде ретельна перевірка фактів, які надали журналісти щодо одеського військкома. Якщо вони підтвердяться, то з ситуацією будуть розбиратися вже зовсім інші органи.

Данілов також нагадав, що попри те, що під час дії воєнного стану людям не обов'язково подавати декларації будь-якого виду, НАЗК все одно має право перевіряти їхній фінансовий стан. Він закликав тих, хто за законом має заповнювати декларації, бути готовими до перевірок.

Читайте також: Новим керівником хмельницького ТЦК став Олександр Фурман

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (72)
  • Олекса Шумейко

    Якийсь болобол дав доручення комусь, і це доручення до цього часу не виконалося.
  • Иван Подвысоцкий

    Бешуть і не красніють ,крадуть і не нажеруться, Дістали вони всі І ЗЕ І ЙОГО СЛУГИ СОБАКИ ДИКІ.  Все що зараз відбувається то є ваша вина. Кожна гнида яка сидиь на державній посаді краде безюожно. Невтіка та його партію то також стосується.
  • Vladimir T

    Ну звільнили....і, що? ) А яке покарання за привласнення держ. майна...? В такий час мають бути суворі покарання за подібні дії... Хоча самі військтві кажуть, що на заході всі воєнкоми пани....)
  • Irness Irness

    А  партія  слуг корупці з безубою   йде на провірку

keyboard_arrow_up