“Хмельницький” демонтують: якими будуть нові написи на під’їздах до міста

“Хмельницький” демонтують: якими будуть нові написи на під’їздах до міста
Фото з архіву редакції
  • Незабаром під’їзди до Хмельницького засяють по-новому. 
  • Сонячні панелі, які покрали минулого року, замінять кабельною системою освітлення. 
  • Самі написи «Хмельницький», які стоять на 4-х в’їздах у місто демонтують. Літери для нових уже виготовляють.
  • Скільки коштів витратять на “враження про Хмельницький”, дізнавайтеся на нашому сайті.

Обшарпаний, обдертий та без підсвітки в нічний час - таким гості міста бачать “Хмельницький”. В 2017 році стели при в’їзді до міста в усіх чотирьох напрямках з боку Вінниці, Тернополя, Кам’янця-Подільського і Старокостянтинова підсвітили. Тоді на це витратили 160 тисяч гривень. Там поставили сонячні панелі та лампи. Тоді ж трохи підшпаклювали та підкрасили і самі знаки, адже до реконструкції вони перебували у зовсім жахливому стані. 

Після косметичного ремонту літери з назвою міста набули більш-менш пристойного вигляду і їх можна було побачити уночі. Однак просвітили вони не довго. 

Відео дня

Не минуло і року, як сонячні панелі забрали “добрі люди”. Хоча два роки, тому перед їх установкою, працівники ЖКГ запевняли, що вжили всі необхідні заходи безпеки і конструкції поставили досить високо, щоб їх не могли безперешкодно вкрасти. 

  • Оскільки ліній електропередач немає, тому будемо ставити високу опору, на неї ставити батареї сонячні, щоб їх не вкрали. І ставимо LED-світильник. Сам напис, якщо буде потреба, пофарбуємо і підштукатуримо, - говорив два роки тому начальник управління ЖКГ Хмельницької міськради Василь Новачок.

Забрали "добрі люди"

“Умільці” таки знайшлися. Не завадила ні висота, ні камери неподалік. Панелі забрали та й не засвітитися на відео зуміли. Без підсвітки знаки ще з осені 2018-го. Комунальники говорять, що заяву до поліції написали, але знайти крадіїв не можуть. 

  • Не світяться вже всі чотири стели: зі сторони Вінниці, Тернополя, Кам’янця-Подільського і Старокостянтинова. Невідомі покрали все, що могло підсвічувати знаки. Там стояли сонячні панелі і були акумулятори на стовпах. Розікрали все. Працівники КП “Хмельницькміськсвітло” писали заяву до поліції. Намагалися і самі вирахувати. Передивилися всі камери відеонагляду “Хмельницькінфоцентру”, але без результатів, - пояснює Василь Новачок.

В управлінні житлово-комунального господарства вже знайшли альтернативу. Сонячні панелі замінять, за їх словами, більш надійним та практичним приладдям  Прокладуть кабель та зроблять внутрішню підсвітку літер за допомогою світлодіодних лампочок. Також комунальники планують замінити старі літери. На кожну нову стелу витратять по 300 тисяч гривень.

  • Стели з усіх боків наразі демонтують. Процес їх зняття практично завершено. Там залишилися лише опори. За виготовлення нових літер вже взялися. Старі були в поганому стані, тому ми вирішили, що обличчя міста має виглядати по-новому. Стели з назвою - це перше, що бачать гості. Ми хочемо, щоб враження про Хмельницький були позитивні з першого погляду, - говорить Василь Новачок. 

"Сонячні панелі не практичні"

За електричну частину робіт відповідає КП “Хмельницькміськсвітло”. Керівник підприємства Володимир Пекарський зазначає, що до кінця року нові стели будуть готові. А нова система підсвітки, убезпечить знаки від крадіжки. 

  • Систему підсвітки ми вирішили змінити повністю, бо сонячні панелі не практичні, вони дуже ваблять нечистих на руку громадян. Раніше все працювало за таким принципом: стояла панель, яка вбирала сонячні промені і переробляла їх на електроенергію, за допомогою цього знаки вночі світилися. А зараз ми підтягнемо туди кабель живлення, щоб не спокушати людей. Стели розташовані далеко від міста. Практично ніхто їх ніхто не контролює, тому так. Літери будуть світлодіодні і світитимуться зсередини, - зазначив Володимир Пекарський.

Чи вважаєте ви доцільними такі витрати з міського бюджету? Своїми думками діліться у коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Ірина Співак

    будьласка!поставне контейнери для сміття  ,де зупиняються машини. там в рівчаках купа сміття і це навпроти назви міста"хмельницький"(зі сторони дороги ярмолинці(іі бажано щоб його вивозили)!!!
  • Люда Ткач

    А хтось із Вас бачив, у якому стані сходи на Кам'янецькому переїзді? Одна є, інша відсутня, третьої лише половина.., а це центр міста!!! Літери ще могли би підфарбувати і все. Особисто я неможу згадати ніякого "вражаючого" напису міст у нас в 9Україні. Так оновлювати потрібно усе, але у місті є інші речі які потрібно рятувати вже і НЕГАЙНО!
  • Конст Лесовой

    Так от ЦУМа одну надпись можно забрать, сэкономить 300 тыс)))

    Олександр Симчишин reply Конст Лесовой

    Та й інші три можна вирізати з пенопласту, наклеїти світловідбивні смуги і зекономити майже 900000 гривень. Однаково вкрадуть у роззяв
  • Павло

    Давно хотів запропонувати покрасити стели люмінофором, нічні автомобільні фари їх би постійно підзаряджали і світилися пасивно всю ніч, не треба ніякої електроенергії.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 20:52 На Хмельниччині солістка відомого гурту зареєструвала авто 20:06 Закупнянський кар’єр на Хмельниччині приватизувала харківська компанія 19:24 Лікарня у Хмельницькому почала продавати електроенергію, яку виробила на даху 18:35 Зеленський вручив нагороди прикордонникам у Хмельницькому (ВІДЕО) 17:51 Поселення старожителів на Хмельниччині мало не стало сільськогосподарською землею 17:08 У громаді на Хмельниччині запустять безкоштовний автобус до кладовища 16:31 На Хотовицького затримали чоловіка з наркотиками, – поліція 16:06 Симчишин ухвалив чотири кадрові рішення (ІМЕНА) 15:45 Нові знижки на улюблені товари в мережі супермаркетів «Грош»! (новини компаній) 15:20 На Хмельниччині на воді за добу загинули двоє людей 15:10 До кладовища у Шаровечці курсуватиме додатковий транспорт 14:06 Закон про мобілізацію, НМТ й запис до школи: про зміни в травні для хмельничан 13:34 Зеленський побував у Хмельницькому (ВІДЕО) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up