Хмельницький отримає кредит на сміттєпереробний завод. Коли і скільки

Хмельницький отримає кредит на сміттєпереробний завод. Коли і скільки
Фото - Хмельницька міська рада
  • Хмельницький отримає гроші для фінансування «Проєкту модернізації інфраструктури твердих побутових відходів»

Хмельницький отримає фінансування на Проєкт модернізації інфраструктури твердих побутових відходів, зокрема будівництво сміттєпереробного комплексу і впорядкування сміттєзвалища. Про це повідомили у пресслужбі Хмельницької міської ради.  Фінансування затвердила Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку у Лондоні.

«Отримаємо кредитні кошти — € 28, 5 млн та грантові (тобто безповоротні) кошти від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (EU Neighbourhood Investment Platform) — € 5 млн, що практично покриють усі відсотки по кредиту. Співфінансування з нашого боку складає € 3 млн. за три роки, - зазначають у міськраді.

До слова, вартістю впорядкування сміттєзвалища складає орієнтовано 200-250 мільйонів гривень, плюс придбання техніки. Тому весь сміттєпереробний комплекс може потягнути на 700 мільйонів гривень. 

Відео дня

Як проходитимуть закупівлі?

Тендерні процедури і закупівлі  будуть проходити на порталах ЄБРР,. А роботи будуть контролювати міжнародні організації.  Кредит надається на 13 років під під 5,75% річних. Проте банк може знизити відсоткову ставку, за умови покращення кредитного рейтингу міста (навіть до 3%). Пільговий період - 3 роки.

Як щодо реалізації?

Реалізація запланована на два етапи. На першому -  буде здійснюватись рекультивація існуючого полігону, будівництво нових карт у відповідності до вимог і стандартів Європейського Союзу прилеглих до існуючого полігону ТПВ, (ці ділянки вже всі в наявності) із системою очищення фільтрату, проектування сміттєперебного комплексу та встановлення модуля для компостування органічних відходів, сортування сміття, а також придбання обладнання, транспорту.

Другий етап -  завершення будівництва сміттєпереробного комплексу повністю.

Угоду планують підписати вже у жовтні і тоді Хмельницький отримає кошти.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Руслан Кримський

    Так, скоро вибори..
  • Александр Колижук

    Надайте підприємцям такі умови кредитування і вони побудують за власний кошт сміттєзвалище...а так, знову обіцянка...
  • Aleksander Kolizhuk

    Надайте підприємцям такі умови кредитування і вони побудують за власний кошт сміттєзвалище...а так, знову обіцянка...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up