Хмельницький попрощався з Василем Шевчуком. Без батька залишилось два сина

Хмельницький попрощався з Василем Шевчуком. Без батька залишилось два сина
  • Хмельницький провів у вічність загиблого на війні Василя Шевчука. 
  • Дружина більше ніколи не триматиме коханого за руку, а діти не обіймуть батька. 
  • З 43-річним Героєм хмельничани прощалися навколішки.

Хмельницький у скорботі…  Сьогодні, 21 червня, на Алею Слави провели воїна Василя Шевчука. Герой з перших днів повномасштабного вторгнення окупантів не роздумуючи пішов захищати Україну. І боронив її землю до останнього подиху.  На фото він навіки 43-річний. Дружина залишилась вдовою, а діти більше не пригорнутись до рідного батька.

До ритуальної служби на вулиці Святослава Хороброго люди несли квіти під парасольками. Погода така, наче саме небо над Хмельницьким оплакувало Героя. У приміщенні навколо закритої труни - десятки хмельничан. У вазах безліч живих квітів - живих троянд, червоних гвоздик і жовто-блакитних хризантем. 

Поруч із тілом загиблого плакали його рідні. Під постійне схлипування капелани провели традиційний обряд і прочитали молитви. 

Відео дня

Хмельничанин Василь Шевчук був бійцем територіальної оборони. Вирішив стати на захист своєї країни ще у лютому - коли росія почала широкомасштабне вторгнення на українські території.  Із Василем Володимировичем прощались багато побратимів. Його згадують як патріота, а ще як чоловіка, який постійно навчався новому.

Побратим загиблого Сергій Орлов розповідає, з Василем були знайомі з перших днів, відколи сформували їхній підрозділ. 

  • Знав його цікавим, бойовим, постійно щось нове придумував, інновації вводив. Він був патріотом своєї країни і постійно навчався чомусь новому, - каже Сергій.

Чоловік додає, із Василем спілкувались, бо у бійців часто співпадали наряди. Говорили переважно на військову тематику і міркували над тим, скільки ще залишилось до перемоги. Сергій каже, останніх слів побратима не пам’ятає, адже тоді були з ним на різних позиціях. 

Відомо, що загинув Василь Володимирович 9 травня на Слов’янському напрямку. Тоді був ворожий артобстріл позицій наших захисників.

До присутніх під час прощання звернувся командир захисника: 

  • Кожен воїн, який йде на війну, вірить в те, що повернеться додому. Але він чітко усвідомлює, що будь-якої миті він може втратити своє життя. На жаль, так сталось з Василем Володимировичем. Його віра в те, що він повернеться в мирну державу, мирну домівку, вона повинна спонукати кожного з нас вставати і йти тим шляхом, який пройшов він. Ми ніколи не забудемо того болю, сліз і крові героїв, які принесли на нашу землю російські окупанти. 

У Василя Шевчука залишилась дружина і діти - двоє синів.  Живих батьків у захисника немає. 

За словами міського голови Олександра Симчишина, Хмельницький провів у вічність з 24 лютого вже 46 земляків. А від 2014 року на війні з рашистами загинуло більше 80 хмельничан. 

  • Це величезна ціна, яку неможливо ні з чим порівняти. І це величезна втрата - бо діти втратила батька, дружини втратили своїх чоловіків, мами втратили своїх синів. І це все заради того, аби ми з вами тут могли жити, працювати і мріяти про наше українське майбутнє. Це ціна того, щоб наші з вами діти могли спокійно засинати, а вранці прокидатись. Наші Герої дають нашим дітям тут спати спокійно. Тому ми з вами всі у величезному боргу перед нашими захисниками, - зазначив Симчишин. 

Василь Шевчук від сьогодні, 21 червня, поповнив небесне військо захисників. Поховали його на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове. Це місце, де знайшли останній спокій хмельничани, які загинули в боях за Україну. 

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (363)
  • Надя Пристинская

    Світла память царство небесне
  • Алла Данылюк

    Вічна пам'ять Герою!
  • Ольга Жушман

    Царство небесне Герою. Щирі співчуття рідним.
  • Галина Богданенко

    Вічна пам'ять Герою.

keyboard_arrow_up