Хмельницький та ще 2 громади знеструмлять через ремонт ліній: подробиці

Хмельницький та ще 2 громади знеструмлять через ремонт ліній: подробиці
  • Світло вимкнуть через аварійне виведення в ремонт однієї з ліній. 

  • Відключать 3 мікрорайони Хмельницького, Красилівську та Старокостянтинівську громади.

Сьогодні, 22 листопада, знову вимкнуть електрику в Хмельницькій області. За повідомленням “Хмельницькобленерго” о 17.00 знестумлять третину Хмельницького (мікрорайони Гречани, Озерна, Заріччя), Красилівську та Старокостянтинівську громади.

Електрику вимкнуть через аварійне виведення в ремонт лінії 110 кВ. 

— Будь ласка, ставтеся до ситуації з розумінням. Енергетики роблять все можливе і неможливе, щоб якомога швидше забезпечити електричною енергією кожну оселю, — додають в обленерго. 

Відео дня

Енергетики зауважують, що внаслідок масованих атак, живлення області наразі здійснюється за резервними тимчасовими схемами електромереж. Але вони не можуть забезпечити розподіл електроенергії в потрібному обсязі, зате дають хоч якусь можливість заживити споживачів. 

Хмельничанам радять не забувати, що у випадку зниження рівня напруги в оселі, ситуація в енергетиці дійсно є складною. 

Нагадаємо, у Хмельницькій області 22 листопада продовжуватимуться погодинні відключення. Вони  триватимуть з 07:00 до 23:00. Світло відключатимуть по двох чергах одночасно.

Хмельничан просять перевіряти до якої черги відноситься конкретна адреса, адже графік час від час змінюється. Дізнатися актуальні відключення за адресою можна у розділі «Відключення» на сайті Хмельницькобленерго. Нагадаємо, наразі Хмельницьку область поділено на 4 черги. 

 

— Будь ласка, пам’ятайте про потребу раціонального використання електричної енергії, не вмикайте одночасно декілька енергоємних пристроїв, — просять в Хмельницькобленерго

До слова, ввечері 21 листопада у Хмельницькому внаслідок перевантаження електромережі, сталося аварійне відключення. Воно охопило декілька мікрорайонів: Гречани та частково Озерну, Заріччя, Виставку, Центр. Це трапилось близько 21.30. 

Згодом, ближче до 23.00 трапилась ще одна аварія в електромережі. Цього разу через погіршення погодних умов. Відключилося декілька ліній 110 кВ, що живили значну частину Хмельницької області.

Енергетики працювали над усуненням неполадок. Однак, наразі немає інформації чи вдалось відновити електрику по всьому місту. 

Поради на випадок аварійних відключень 

Важливо максимально зменшити обсяг споживання електричної енергії. Якщо у вашій оселі є світло, не вмикайте одночасно енергоємні пристрої, перенесіть використання таких пристроїв на нічний час з 23.00 до 07.00.

У патрульній поліції дали поради для населення на випадок аварійного відключення електроенергії.

Що придбати, щоб підготуватися:

  • свічки, ліхтарики, сірники, адаптер для зарядки телефонів у автомобілях
  • павербанки та акумулятори, батарейки
  • сухий спирт, туристичні примуси та балони з газом для них.

Дії під час аварійної ситуації:

  • вимкніть усі електричні побутові прилади, відімкніть з розеток
  • будьте особливо обережними під час використання свічок та сухого спирту
  • під час перебування поблизу проїзної частини, або її перетину обов'язково користуйтесь світлоповертальними елементами
  • в разі обриву та обвисання дротів не наближайтеся до них
  • будьте особливо обережними, коли знаходитесь в неосвітлених місцях в темну пору доби, не відпускайте дітей без супроводу дорослих.

Якщо ж ви потрапили у надзвичайну ситуацію, або стали її свідком копи радять звертатися до екстрених служб. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Ліна Матвійчук

    Люди схаменіться вкрайні війна дякувати богу що нас небомблять   нейздять танкі
  • IGOR

    Не понимаю, для чего было разрабатывать и главное постоянно актуализировать и публиковать графики, если фактические отключения с ними не совпадают совсем? Я считаю или не публикуйте или контролируйте, раз публикуете... Почти сутки без света, при том, что в соседних домах он есть всегда, это как?

    IGOR reply IGOR

    Уточняю, моя претензия это прямая отсылка к инфографике из статьи - якщо вам відомо про відключення світла та є графік, поки є зв'язок перевірте графік... График известен, но он не соответствует реальности. На сайте улицы в перечне отключений нет, но отключение есть.
  • Валентина Дудар

    Приватний сектор , світло 2 години на добу, індивідуальне опалення не включити, сидиш в холоді, в квартирах, як відключили світло, то хоч батареї теплі... І відключають одним і тим самим, і це так постійно . Чому на Камянецькій постійно є світло, люди всі однакові і заслуговують на однакові умови, розуміємо, що війна, але мають бути всі однакові ....

    Тетяна Поплавська reply Валентина Дудар

    Валентина Валентина та сама історія
  • Дина Христич

    Той випадок, коли задоволений, що не поміняв стару газову плиту на нову електричну 😄

keyboard_arrow_up